fbpx
Artikel

Nieuwe look voor Looox

Sanitairconcept Looox heeft twee jaar na de eerste introducties een opfrisser gekregen. De collectie van 2010 van het jonge merk bestaat uit een nieuwe en twee vernieuwde meubellijnen, een uitgebreid spiegelprogramma, trendy douchewandcombinaties, en een opbergsysteem voor closetrollen.  

Met dezelfde flair waar het merk mee geïntroduceerd werd, kondigt leverancier RM&Co de vernieuwde collectie aan. Jong, dynamisch, trendy en bovendien voor de showroomhouder commercieel aantrekkelijk vanwege de exclusieve levering aan de vakhandel. Helemaal nieuw in het meubelprogramma is de lijn Cool; met keramische wastafels van 82,5 of 102,5 cm breed en 40 cm diep. Deze meubels zijn er in folie-overtrokken hoogglans wit, en melamine hacienda (ABS afgekant); met bijpassende kolomkast van 160x35x35 cm, en combinatiemogelijkheden met spiegelkast (80, 100 of 120 cm) of spiegelcombinatie met geïntegreerde LED of T5-verlichting.

 

De series Straight en Nice hebben beide een 2 achter een naam gekregen. Het verschil met Cool zit vooral in het geïntegreerde wastafelblad van mineraalmarmer dat strakker oogt. De Nice 2, naast hoogglans wit in het tegenwoordig populaire essen grijs beschikbaar. Wat opvalt is de horizontale nerf in het oppervlak en de greep ín het ladefront, een andere trend in meubelland.  De Nice 2 heeft dezelfde variatiemogelijkheden met kolomkast en spiegels; afwijkend van zijn broertjes is de breedte: 60 of 120 cm. De Straight 2, 80 of 160 cm breed, bestaat uit volledig hoogglans wit folie-overtrokken meubels met geïntegreerde wastafel van mineraalmarmer met flinke aflegruimte. Straight 2 heeft dezelfde kolomkast en spiegelkast-mogelijkheid.

 

De meubels zijn niet in prijsklasse gepositioneerd. “Looox presenteert zich als concept”, legt businessmanager Ivo Kremer van RM&Co, onder meer ook verantwoordelijk voor douchegoten-marktleider Easydrain. “De detaillist biedt een meubel dat commercieel goed scoort, verschillende combinatiemogelijkheden heeft, uit voorraad leverbaar is, door eigen mensen gemonteerd kan worden, en een goed service-apparaat biedt.”

 

Douchewanden

Op het gebied van glazen douchewanden biedt Looox met Solid en Clear twee lijnen: weliswaar minder modellen dan voorheen, maar nu wel een eigen inmeet en montageservice met landelijke dekking. De trend is het ontbreken van zichtbare profielen. Absolute eyecatcher in de showroom is de Solid Square waarvan de rvs beugels wit en zwart kunnen worden gemoffeld. Deze douchewandenserie, met in het oog springende staanders, is in een ronde (Round) en vierkante (Square) versie op de markt. In de Clear-serie is het bevestigende staal beperkt gebleven tot het subtiele beugeltje aan de bovenzijde van het glas.

De spiegellijn is wel in klasses ingedeeld. Instapklasse is de B-line, middenklasse de M-line en topper (standaard verwarming en Led) de X-line. Overigens bevat de M-line al de IP44-normering voor waterbestendigheid. De X-line is volgens Kremer een prijstechnisch prima alternatief voor de luxe spiegels uit het buitenland. Opmerkelijke ‘special’ die Looox in het assortiment heeft opgenomen, is de Closed een achter een voorzetwand weg te werken houder voor 6 toiletrollen, in ronde en vierkante uitvoering. Een technische variant op de Stock4Rolls, die op de afgelopen VSK de primeur pakte. Dit opberghulpje kan bijvoorbeeld in de loze ruimte van een inbouwreservoir worden weggewerkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.