fbpx
Artikel

Nominaties VSK Awards: categorie Aarde

Voor de VSK Award in de categorie Aarde zijn de volgende innovaties genomineerd: de Flat Energy Cube van Itho Daalderop, de Geberit SSPS en Trend energyEYE. De award wordt maandag 6 februari 2012 op de VSK uitgereikt.  

Flat Energy Cube

itho cubeHet concept Flat Energy Cube is een middel van Itho Daalderop om een bestaande portiek- of galerijflat te upgraden naar energielabel A++, ongeacht het huidige energielabel. De Flat Energy Cube bevat alle installatieproducten die nodig zijn om een woning comfortabel te voorzien van ventilatie, warm water, verwarming en koeling. De Cube bestaat uit een warmtepomp, boilervat, CO2-gestuurde ventilatie en een douche-WTW, compact en effectief behuisd. Daarnaast is in de toegangsdeur van de Cube een volledige meterkastfunctie geïntegreerd, met een modem en netwerk voor inpassing van toekomstige beveiligings- en zorgfuncties. Na het installeren kan de bewoner zelfstandig en naar behoefte zijn wooncomfort regelen en de beheerder kan de installatie van buitenaf continu monitoren en onderhouden.

 

Geberit SSPS

gebDe Geberit Self Sustaining Power Supply (SSPS) van Geberit is een generator die ervoor zorgt dat een elektronische kraan in zijn eigen stroom voorziet door energie te winnen uit het stromende water. De generator laadt een geïntegreerde accu op, waardoor netaansluiting overbodig is. De generator treedt in werking bij gebruik van de kraan. Door middel van stromend water wordt energie opgewekt om de accu op te laden. Hiermee wordt de elektronische sturing van de infraroodkraan gevoed. De kraan schakelt uitsluitend in bij handbewegingen in het staalbereik van de kraan, waardoor de kraan nooit overbodig water spoelt. De combinatie van elektronische wastafelkranen met een eigen energiebron levert een bijdrage aan comfort, maar ook aan water- en energiebesparing. Het product komt na de VSK op de markt.

 

Trend energyEYE

trendenergyDe Trend EnergieEYE is een softwareapplicatie, die zorgt voor een dynamische en visuele weergave van de energieprestatie van een gebouw, maar bovenal ook de verspillingen. In één overzicht, op een groot scherm, worden alle medewerkers geattendeerd op het energieverbruik van een gebouw en ook geactiveerd om dit te verbeteren. De applicatie brengt energieverbruikers in kaart, geeft advies om energieverspilling te voorkomen en toont het effect van verminderd energieverbruik. Het onderwerp wordt levend en het gaat ineens iedereen aan. Het energielabel wordt dynamisch. De technische protocollen van alle energieverbruikende installaties zijn gevangen in één applicatie, zonder dat de installaties zelf hoeven te worden aangepast. Trend is een werkmaatschappij van Honeywell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.