fbpx
Artikel

Nominaties VSK Awards: categorie Lucht

In de categorie Lucht zijn drie innovaties genomineerd voor een VSK Award. Dit zijn BUVA met Smartstream, het leidingsysteem Flexalen HRV van Thermaflex en QualityFlow van Itho Daalderop. De prijs wordt maandag 6 februari uitgereikt tijdens de VSK beurs in Utrecht.  

Smartstream

buvaBUVA SmartStream is een nieuw woonhuisventilatiesysteem dat vooral innovatief is omdat het zichzelf volautmatisch inregelt en zelf kaliberend is. Het bepaalt zelf kanaalweerstanden, en stelt regelklep in op vereiste capaciteit. Het systeem is gebaseerd op natuurlijke ventilatie met mechanische zelfregelende ventilatieroosters en een nieuwe, unieke mechanische afvoer. De ingebouwde VOC, CO2 en H2O sensoren meten de ventilatielucht continu en passen op basis daarvan de luchtvolumestromen aan. Het systeem kent een specifieke wasemkapfunctie, en voldoet aan nieuwste geluidsnormen. De SmartStream richt zich dus vooral op faalkosten, bespaart veel installatietijd en is voor de eindgebruiker een prestatie-focussed ventilatiesysteem voor een comfortabel, gezond binnenmilieu.

 

Flexalen HRV leidingsysteemthermaflex

Het Flexalen HRV leidingsysteem is een geïsoleerd leidingsysteem voor WTW toestellen en lucht-water-warmtepompen. Het heeft hoge thermische isolatiewaarden en een akoestische demping richting de ruimte. Het aantal producten is gereduceerd tot vijf voor de aansluiting en twee systeemdiameters. Dit moet de toepasbaarheid en flexibiliteit (lees: snelheid) in de uitvoering vergroten.  Het systeem beschikt over innovatieve rubberverbindingen en de onderdelen zijn eenvoudig en precies in te korten. Tijdens de montage wordt minimaal gebruik gemaakt van beugels. De thermische isolatie draagt bij aan de energiebesparing. De buizen zijn volledig recyclebaar, reststukken en afval worden bij de montage tot een minimum beperkt en het productieproces van buizen en bochten is milieuvriendelijk.

 

QualityFlow; Itho Daalderop

ithodaaldQualityFlow is een ventilatiesysteem dat zich kenmerkt door een centrale luchttoevoer in de verkeersruimte, dat automatisch reageert op de kwaliteit van binnenlucht in de woning. Een balansventilatiesysteem zuigt verse buitenlucht naar binnen en blaast het centraal een verkeersruimte in. Vervolgens verspreidt de lucht zich in de woning. Alle leefruimtes worden continu gecontroleerd op CO2, het toilet op aanwezigheid en de badkamer op relatieve vochtigheid. Er wordt alleen extra geventileerd op het moment dat de luchtkwaliteit beneden de norm is. In dat geval wordt door één of meerdere afvoerpunten meer lucht gezogen, waarbij de warmte van de afvoerlucht weer wordt overgedragen aan de verse buitenlucht, om energieverlies te beperken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.