fbpx
Artikel

Nominaties VSK Awards: categorie Vuur

In de categorie Vuur van de VSK Awards zijn een drietal producten genomineerd. Het betreft Ecoflo van Burgerhout, de Multigasketel van ATAG en de RTM Fittingstechnologie van Uponor. De prijs wordt op maandag 6 februari tijdens de VSK uitgereikt.  

 

 

Ecoflo

ecoflo

De Ecoflo van Burgerhout is een gepatenteerde tertiaire warmtewisselaar die geïntegreerd is in de rookgasafvoer. Het product haalt resterende energie uit rookafvoergassen, afkomstig van HR-ketels. Tijdens het cv- en warm tapwater bedrijf vindt de overdracht plaats van energie uit rookgassen aan het koude drinkwater, dat door de ketel wordt naverwarmd. Het verbruiken van het voorverwarmde drinkwater (tijdens cv-bedrijf) en het voorverwarmen (tijdens tapwaterbedrijf) zorgen voor een bijdrage in het verlagen van het gasverbruik voor warm water. De  Ecoflo is compact en kan eenvoudig als ‘retrofit’ uitvoering en als een geïntegreerde versie in een HR verwarmingstoestel worden geïnstalleerd. De warmtewisselaar heeft geen onderhoud of service nodig; een visuele inspectie tijdens een onderhoudsbeurt van de HR-combiketel is voldoende.

 

Multigasketel

atagDe ATAG Multigasketel is een HR-combiketel die onafhankelijk van de aangeboden gassamenstelling functioneert. Twee vindingen op het gebied van gasbrander temperatuurmeting en zuurstofsensormeting maken het mogelijk diverse gassen met een variërende gassamenstelling (100% biogas, maar ook aardgas, propaan en mengvormen) doelmatig te verbranden. De Multigasketel combineert deze nieuwe vindingen in een normale HR-combiketel. Er is geen installateur nodig om de ketel hiervoor af te stellen. De Multigasketel is een concrete oplossing voor een duurzame, CO2-neutrale verwarmingstechniek en voor het bereiken van een onafhankelijke energieproductie. Het biedt de HR-ketel nieuwe kansen in het duurzame segment en is nu al direct toepasbaar, met het oog op veranderende gassamenstellingen.

 

RTM Fitting

uponornwDe installatiebranche maakt volop kennis met leidingtechniek in kunststof. De RTM Fittingtechnologie combineert de perstechniek van Uponor met een nieuw TOOL-INSIDE concept. Het verbindingsconcept maakt montagegereedschappen overbodig, waardoor het werkcomfort en de werksnelheid stijgen. De fitting is geschikt voor renovatie en nieuwbouw en maakt een veilige, snelle en professionele persverbinding ook op ontoegankelijke plaatsen mogelijk. Het memoryeffect van de voorgespannen ring maakt de ring tot een geïntegreerd persgereedschap en garandeert een duurzame dichtheid van de verbinding. Dankzij de constante persdruk, die rondom de hele leiding werkt, worden lineaire uitzettingen van de leiding gecompenseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.