fbpx
Artikel

(On)zichtbare luxe

Ook in 2023 worden de mooiste landhuizen, villa’s en penthouses gebouwd en op een prachtige wijze ingericht door designers en architecten. Luxe marmer, schitterend maatwerk en verbluffend mooie meubels en verlichting sieren de droomwoningen. Maar net zo belangrijk als de inrichting en het ontwerp, zijn de werkzaamheden van de installatiebedrijven. De resultaten zijn vaak onzichtbaar, maar ò zo onmisbaar.

Op luxe inspiratieplatforms zoals HOOG.design tonen (interieur)architecten, designers en vakspecialisten op het gebied van keukens, maatwerk, tuinen, vloeren en verlichting hun mooiste ontwerpen en creaties. Op en top luxe op de mooiste en meest bijzondere plekken. Woningen die door vakmensen beschikken over een gezond binnenklimaat, duurzaam zijn en waarin installaties naar behoren werken.

Eyecatchers

De grote eyecatchers in een luxe woning zijn vaak de keuken en de badkamer. Al enige jaren is de keuken de plek, waarin het leven van de bewoners zich hoofdzakelijk afspeelt. Waar we de dag starten met een gezamenlijk ontbijt, waar we samen de dag doornemen, waar we genieten van heerlijke gerechten en drankjes en waar we samen met vrienden proosten op het leven. Waar, kortom, geleefd en gelachen wordt. Waar het luid en levendig mag zijn.

Sereniteit

Hoe anders is dat in de badkamer. Stijlvolle, comfortabele en serene ruimtes, waarin we volledig tot rust komen en waarin de drukte van het alledaagse leven even van ons af kan glijden. Maar wat maakt een badkamer nou echt een luxe badkamer?

Luxe in de badkamer

Hierbij kun je denken aan de combinatie van hoogwaardige en natuurlijke materialen, zoals marmer, mozaïek en hout, die het sfeerbeeld bepalen, maatwerk dat het comfort in de badkamer vergroot en luxe items zoals een grote regendouche, een sunshower of een bubbelbad. Of wat te denken van een elegant en vrijstaand bad voor een raampartij, waardoor je geheel ontspannen connectie hebt met de omgeving?

Hotelsuite thuis

Maar dé trend in de high-end woonwereld is toch wel om het privédomein van de bewoners vorm te geven als een luxe suite in een vijfsterrenhotel. Een staaltje van luxe en comfort, waarin slapen, baden en kleden in een grote ruimte – al dan niet van elkaar gescheiden door roomdividers – samensmelten. Waar het reeds genoemde vrijstaande bad vaak in de nabijheid van het bed staat en de douche(s) en de wasbak(ken) bij de inloopkast en kleedruimte zijn gerealiseerd. Warme en hoogwaardige materialen – van tapijt tot tegelwerk, van het bed tot kranen en douchekoppen – geven de hotelsuite heerlijke luxe. Op HOOG.design vind je tal van voorbeelden en droom je weg bij voorbeelden van een Design Badkamer.

Kleurrijke toiletten

Ook zien we de trend dat toiletten al lang niet meer ondergeschoven ruimtes zijn. Nee, de toiletten van nu mogen gezien worden. Kleurrijk tegelwerk, oogverblindend mozaïek, luxe wasbakjes met bijzondere kranen en een luxe wc-pot geven in de luxe toiletten anno 2023 kleur en allure aan de ruimte die we voorheen niet aan gasten lieten zien. Durf juist hier te knallen en te verrassen en ga een stapje verder met kleur en wandafwerkingen dan in de living, de keuken of de badkamer. Het geeft een heerlijke sfeer aan de woning!

Deze rubriek is een samenwerking tussen vakblad Installatie en fabrikanten. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HOOG.design.