fbpx
Artikel

Personeel vinden: 4 tips

personeel vinden

Als je je installatiebedrijf wil starten of uitbreiden, kun je een bedrijfsfinanciering aanvragen. Op zich is dat niet heel moeilijk. De financiering is rond, waardoor je kunt doorgaan met de andere belangrijke stappen. Personeel aannemen bijvoorbeeld. Maar, dat is een grote uitdaging in de installatietechniek. Met de volgende tips, heb je meer kans van slagen.  

Schrijf geweldige vacatures

Een goede vacaturetekst valt of staat met een goede functieomschrijving. Die moet nauwkeurig en gedetailleerd zijn en je moet de rol duidelijk communiceren. Laat modewoorden en zakelijke taal achterwege. Geef echter wel een salarisindicatie en benoem de doelen en plannen van je installatiebedrijf.  

Post op de juiste plaatsen

Die ​​briljante functieomschrijving levert niets op als de vacature niet op de juiste plaatsen onder de aandacht komt. De site van je bedrijf zou natuurlijk een carrièrepagina met vacatures moeten hebben, maar dat is nog maar het begin.

Plaats je vacature op alle grote vacaturesites om maximaal zichtbaar te zijn. Van LinkedIn en Monster tot Indeed en Glassdoor. Slimme wervingsmanagers kijken echter verder dan de grote sites, dus plaats de vacatures ook op sociale media. 

Kijk buiten de kaders

Cv’s domineren de arbeidsmarkt. Dat is begrijpelijk, maar als je je te veel op deze documenten concentreert, loop je geweldige kandidaten mis.

Je volgende superster-medewerker vinkt misschien niet alle vakjes van de functieomschrijving aan en zijn/haar cv is misschien niet uitgebreid, dan nog kan deze persoon het meer dan waard zijn om in dienst te nemen.

Als je een stap verder gaat dan het onderzoeken van cv’s, zul je vaak merken dat het de intrinsieke persoonlijkheidskenmerken, vaardigheden en talenten zijn die een kandidaat de moeite waard maken om aan te nemen. 

Creëer goede online aanwezigheid

Je bedrijf heeft een fijne cultuur en uitstekende arbeidsvoorwaarden nodig om de juiste mensen aan te trekken. De kans van slagen wordt groter als je die indrukwekkende reputatie in de echte wereld combineert met eersteklas online aanwezigheid.

Zorg dat je bedrijf actief is op sociale netwerken, van LinkedIn en Facebook tot Twitter, YouTube en Instagram. Denk ook eens aan Pinterest, Snapchat, TikTok en zelfs Reddit.

Een gelikte website met relevante content en blogs helpt om de aandacht van de branche te trekken. Zo wordt je bedrijf een bekend gezicht in de installatietechniek, waardoor personeel vinden een eitje wordt, omdat mensen eerder geneigd zijn om voor jou te gaan werken in plaats van een concurrent.