fbpx
Artikel

Een prestatiegerichte samenwerking leidt tot minder storingen en minder herhaalbezoeken bij cv-onderhoud. Dit blijkt uit een pilot van installateur Feenstra vor woningcorporatie Ymere.  

Ymere en Feenstra hebben een samenwerkingsverband gecreëerd waarin de gezamenlijke klant (huurders) en resultaten voorop staan. Niet de hoeveelheid te onderhouden ketels, maar comfort en veiligheid van de huurders is de maatstaf geworden bij het onderhoud aan de installatie. Na een pilotfase in 2011 is de balans opgemaakt, waarbij opmerkelijk is dat het aantal storingen van cv-installaties van Ymere in Almere met 29 procent is gedaald. Het aantal herhaalbezoeken liet een afname zien van 45 procent ten opzicht van 2010. “Gezamenlijke verantwoordelijkheid, dat is de insteek. Samen een balans zoeken om kosten te beperken en kwaliteit te verhogen”, legt Ingrid Giebels, projectleider van de pilot uit. “Het installatiebedrijf is een verlengstuk van Ymere geworden.”

 

Veiligheid

 

In plaats van een inspanningsverplichting (bijvoorbeeld een X-aantal ketels per dag), hebben de partijen doelstellingen geformuleerd op het gebied van klanttevredenheid, veiligheid, duurzaamheid en kostenreductie.  Door de goede resultaten heeft Feenstra, een zelfstandige dochter van energiemaatschappij Nuon, het onderhoud van de Ymere-installaties verworven.

 

In de praktijk betekent dit dat Feenstra en Ymere vaker en intensief contact met elkaar hebben op alle lagen van de organisatie. De prestaties worden transparant gemaakt, waardoor Feenstra en Ymere op tijd kunnen bijsturen. Feenstra paste daarnaast ook haar organisatie aan op de specifieke behoeften van Ymere in Almere. Zo zijn de monteursteams gesplitst in gespecialiseerde particuliere en
zakelijke teams. Hierdoor is veel beter zicht op bijvoorbeeld terugkerende storingen. En daar kan Feenstra weer specifiek op trainen en monitoren.

 

Efficiënt beheer

 

Woningcorporatie Ymere is enthousiast over de nieuwe samenwerkingsvorm. Pablo van der Laan, directeur Strategisch Vastgoedbeheer Ymere: “Deze samenwerking is een voorbeeld van een innovatie die bijdraagt aan een efficiënt beheer van het vastgoed van Ymere. Eén van de speerpunten binnen onze organisatie.” Met het succesvol afsluiten van de pilot verkreeg Feenstra een nieuw service- en onderhoudscontract van Ymere voor het beheer van de cv-installaties in Almere. Ymere beheert 80.000 woningen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.