
Steeds meer consumenten investeren geleidelijk in hun slimme huis. Ze voegen meer items toe als hun budget dit toelaat en hun wensen evolueren. Slimme lampen zijn uitstekende toevoegingen. Ga je als installateur slimme lampen installeren in de woning van een klant? Lees dan eerst de volgende tips!
Kies de soort
Je kunt als installateur voor je klanten slimme lampen installeren, die net als conventionele lampen in lichtfittingen worden geschroefd. Misschien wil je klant echter voor slimme schakelaars gaan. Hiermee kan hij/zij de verlichting bedienen met behulp van een bediening aan de wand, of met een app. Een voordeel van schakelaars is dat ze werken met andere lampen dan slimme lampen. De schakelaars zijn echter voor veel mensen te prijzig om in een heel huis te gebruiken.
Slimme lampen daarentegen zijngeweldig om een enkel licht uit of aan te doen, zonder de betreffende kamer in te gaan. Bedenk hoe handig dat kan zijn als je klant bijvoorbeeld geen slapende baby wakker wil maken in een kinderkamer.
Slimme lampen installeren: neem de tijd
Ongeacht het merk, zou het proces van slimme lampen installeren, bijna identiek moeten zijn. Besluit een klant om Philips Hue-lampen te gebruiken, dan is de eerste stap om de bestaande lampen te verwijderen, ze te vervangen door de slimme varianten en vervolgens de lichtbron van stroom te voorzien.
Dat is precies wat je als installateur zou doen bij een gloeilamp, slim of niet.
Vervolgens moet je de bridge installeren; de naam van Philips voor een hub. Sluit hem aan op een stopcontact en verbind hem met de Wi-Fi-router met behulp van de meegeleverde netwerkkabel, of een internetkabel 20 meter die je al voor je klant had gekocht. Wacht ten slotte tot de drie lampjes aan de voorkant gaan branden. Je klant kan vervolgens de Philips Hue-app downloaden op zijn/haar smartphone om de lampen te gebruiken.
Leg de werking uit
Wat veel mensen niet weten, is dat de smart light-merken die ze verkiezen, kunnen werken met andere slimme thuistechnologie die ze bezitten, zoals slimme luidsprekers. Je kunt als installateur dat belangrijke detail meestal vinden in de productbeschrijvingen voor slimme lampen bij de sectie “Compatibiliteit” of “Specificaties”. Veel slimme lampen zijn bijvoorbeeld te bedienen met slimme Amazon-speakers., of met de populaire Apple Watch. Kortom: je klant kan veel meer halen uit al die slimme thuis technologieën. Leg dit als installateur uit, zodat je klant precies weet hoe de slimme lampen werken!