Software bepaalt juiste warmtepomp-keuze

Sturen op slimme data

De bedrijven van onder de paraplu van Duurzame Transitie Groep (DTG) groeien in vijf jaar na oprichting naar 10 miljoen omzet; en dat met ‘slechts’ 19 eigen mensen. Dit jaar installeert het bedrijf met zijn partnernetwerk een kleine 1000 warmtepompen. Intelligente software vormt de gouden ruggengraat in techniek en proces. Directeur Wim Vervoorn: “De installatiecapaciteit bepaalt nu de groei.”

Spreadsheets. Het klinkt niet heel sexy, maar het was wel het startpunt van de Tielse duizendpoot in 2017. De zelf ontwikkelde digitale rekenbladen vormen een belangrijke basis voor het bedrijf. Inmiddels zijn alle data en variabelen verpakt tot zelf ontwikkelde software: opnamegegevens, kengetallen, klimaatdata, technische specs en ervaringsdata zijn de basis van een gestructureerde en geoliede proces. Dit vormt nu de ruggengraat van het bedrijf. Werkvoorbereiding 3.0. Onder meer hierdoor heeft het jonge bedrijf DTG in korte tijd een plek veroverd in de vijver van toegewijde warmtepompinstallateurs. “De data leren je ook hoe je kwalitatief goede installaties bouwt die makkelijk te onderhouden zijn.”

Installatie nam een kijkje in de keuken bij de werkwijze van DTG. Hoe dit bedrijf werkt lees je hieronder.

Abonnees kunnen met (digitale) accountgegevens inloggen en verder lezen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding