fbpx
Artikel

Spelen met planchetten

Met de collectie Axor Bouroullec schotelt het designmerk van Hansgrohe consument en detaillist legio keuzes voor. Onder het motto ‘de vrijheid van vrije indeling’, introduceerde brandmanager Phillippe Grohe de nieuwe Axor-telg in Nederland: maar liefs 84-delig. “Keuzevrijheid geeft sanitairspecialist instrument om zijn meerwaarde toe te voegen.”  

De eerste reacties van showroomhouders na de presentatie spraken boekdelen. Is het wel handig  dat de Franse Bouroullec-broers zowel consument als detaillist zó veel keuzevrijheid voorhouden?  Hoe vrij wil je het hebben? Feit blijft dat Axor, na trendsettende samenwerkingen met onder andere Phillipe Starck, Jean-Marie Massaud en Patricia Urquiola wederom een veelbesproken designer heeft binnengehengeld die de wereld doet verbazen.

 

Het ontwerpen van deze collectie nam –inclusief pauze- zes jaar in beslag, liet Philippe Grohe weten. Maar daarvoor kreeg het merk wel een ontwerp dat minimalisme met organische vormen combineert.De sleutel tot de collectie is het spel met de planchetten. Juist de individuele gebruiker kiest binnen het concept de juiste maatwerkcombinatie van aflegmogelijkheden, kraanposities en bedieningsmethodes. De wastafel –gegoten mineraalcomposiet-, en de douche zijn door de planchettenopties individueel, maar bovenal praktische in te richten: nut, comfort en multifunctionaliteit zijn de trefwoorden.  De montagegaten zijn volgens Grohe eenvoudig aan te brengen in het uitvoeringsproces. “Het stimuleert showroomdetaillisten om in een vroeg stadium de behoeftes van de gebruiker in kaart te brengen”, vindt de brandmanager van Axor. Deze adviesmodus biedt ondernemers daarin de mogelijkheid om extra waarde toe te voegen aan een badkamerontwerp; een welkom wapen in de huidige prijzenslag en internetconcurrentie. De keuzevrijheid moet als kans worden gezien, niet als vermoeiende beperking.

 

Duurzaam

Het design doet –net als de serie van Starck- een poging om tijdloos te zijn. De broers kiezen voor onopdringerige vormen zonder hoeken en kanten; een trend die de meeste beurzen ook laten zien. Organische, vriendelijke vormen, in combinatie met lichte kleuraccenten en veel zacht licht winnen het van de ultrastrakke moderne look. Naast wastafels, planchetten en douche/kraancombinaties zijn ook accessoires ontworpen. Ook duurzaamheid speelt een rol. Niet alleen zijn de kranen, met hun smalste uitlaat ooit, minimaal op het gebied van materiaalgebruik; het verbruik daalt met 2 liter per minuut naar 5 liter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.