fbpx
Artikel

Een opvallende verschijning op de Salone del Mobile in Milaan, de Dressage van badkamerfabrikant Graff  

Het meubel, een samenwerking tussen Graff en Studio Lombardo Nespoli en Novara combineert massief notenhout met corian. Het vrijstaande meubel valt vooral op omdat het heel smal is, terwijl alle installaties in het hout verwerkt zijn, en aan het zicht zijn onttrokken. Het knappe stukje vakmanschap was te zien op de beurs Salone del Mobile, die vorige week in Milaan gehouden werd.IM002752_L_20140403_175904 (1)Op deze meubelbeurs verzamelen ook veel badkamerfabrikanten zich, om de laatste trends op het gebied van badkamerinrichting te laten zien. De visie van Graff: beleving en ambacht in meubilair, gebruik van verschillende materialen naast elkaar, en het integreren van badfunctie met overige woonfunctie. Klik hier voor een weblog met badkamertrends 2014.

 

Axor Starck

Axor_Starck_V_SingleLever_Chrome_WaterOpvallend nieuws was er ook van Axor, het designmerk van kranenfabrikant Hansgrohe, dat de Europese primeur liet zien van de nieuwe kraan van designgrootheid Philippe Starck. De draaibare Starck V (V= vortex = draaikolk) is deels van kristalglas (afneembaar), waardoor de gebruiker een draaikolk te zien krijgt als hij de kraan opent. De variant is net als voorganger Starck Organic via het Manufaktur-programma in 12 afwerkingsvarianten, een andere noviteit, verkrijgbaar. In juni volgt introductie in Nederland; in oktober leverbaar in de showroom. In het aprilnummer van vakblad Installatie en Sanitair méér nieuws van deze fabrikant. Ook Dornbracht toonde in Milaan de noviteiten die eerder al op de SHK in Essen te zien waren, waaronder de nieuwe Cyprum-afwerkingen en de opgefriste klassieker Mem, klik hier voor het fotoalbum.

 

Warm surfen onder de douche

 

brandoni monolith

Andere opvallende verschijning bij Brandoni, normaliter een fabrikant van designradiatoren. Brandoni heeft in Monolite Light de functie van elektrische radiator verpakt in het steeds vaker toegepaste all-in douche-element, waarbij in een wandelement van glas, staal, hout en corian álle denkbare functies zijn ondergebracht.
Een verwarmer voor de badkamer, een douche, verlichting, afvoer en dit alles voorzien van een waterdicht tablet met 4G en Wi-fi. Niet alleen om alle mogelijke instellingen van de douche te regelen, maar ook om ondertussen even op het web te surfen.

 

Fir: mat zwart

Materiaal- en kleurcombinaties zijn helemaal in. Dat was ook te zien bij Fir Italia, die met de nieuwe collectie Synergy, wastafels en kranen in nieuwe kleuren van corian, liet zien dat het klassieke (mat) zwart wit in andere materialen weer een nieuw elan geeft aan de klassieke look.

 

IM002767_L_20140404_112638

1 reactie op “Stamwastafel, draaikolkkraan, surfen onder de douche

  1. Mahmud schreef:

    Andere opvallende verschijning bij Brandoni, normaliter een fabrikant van designradiatoren. Brandoni heeft in Monolite Light de functie van elektrische radiator verpakt in het steeds vaker toegepaste all-in douche-element,Ik vind het niet mooi hou op niet meer plaatsen zulke dingen kk mogool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.