fbpx
Artikel

Technische ruimte in prefab

De technologische en maatschappelijke ontwikkelingen gaan sneller dan ooit. Het moet sneller, slimmer, flexibeler, kosten besparend en in de toekomst circulair.

Dat vraagt om een nieuwe manier van denken en werken. Een goed voorbeeld van slimme installatieconcepten is het prefabriceren van technische ruimten.

Naast de grote tijdbesparing op de bouw en de onafhankelijkheid van het weer, biedt prefab de volgende voordelen. Met stekkerbare oplossingen wordt de installatietijd drastisch verkort. Er ontstaat een aantoonbaar hogere en uniforme kwaliteit door een beter controleerbare productieomgeving. De bouwefficiency neemt toe, de faalkosten dalen en niet onbelangrijk: de afhankelijkheid van de beschikbaarheid van montagehandjes neemt af.

Prefab met voorwandsysteem

Voor nieuwbouw zijn er al verscheidene bedrijven die prefab modulen vervaardigen. Zo heeft Löwik Installatietechniek twee prefab modules ontwikkeld. Een installatiemodule voor op de begane grond en een leidingschachtmodule voor de 1e verdieping. De beide modules zijn gebouwd met het TECEprofil voorwandsysteem en zijn beiden voorzien van het TECE inbouwreservoir.

Integratie van techniek

Een ander bedrijf dat anticipeert op trends is Conntech. Zij integreren slimme installatieoplossingen, zoals prefab modulen met het voorwandsysteem TECEprofil, waarin de inbouwreservoirs met bedieningsplaten en het leidingsysteem met steekfittingen TECElogo zijn geïntegreerd. Een ander voorbeeld is bouwbedrijf Van Wijnen die prefab woningen bouwt onder de noemer Fijn Wonen. De 24 prefab technische ruimten zijn uitgevoerd met TECEprofil en onlangs voor het eerst bij het nieuwbouwproject in Heerhugowaard toegepast. Bekijk de foto’s van deze projecten in onderstaande galerij.

 

Waarom TECEprofil?

 Het voorwandsysteem TECEprofil is sterk, vormvast, universeel inzetbaar en heeft een laag gewicht. Omdat het uit weinig delen bestaat is de verwerking eenvoudig, bovendien is er geen speciaal gereedschap nodig. Door de simpele montage kunnen de voorwanden snel, stabiel en veilig geïnstalleerd worden. Zelfs complexe voorwanden worden opgebouwd met slechts drie basisdelen. De praktische voordelen zijn:

  • Ontbramen na het afzagen van de profielbuizen is niet nodig;
  • Onnauwkeurigheden bij het op lengte maken van de profielbuis zijn eenvoudig weg te werken;
  • Dankzij de hoekverbindingen zijn de hoeken altijd recht;
  • Montage zonder speciaal gereedschap;
  • Eenvoudig weer los te maken verbindingen;
  • Vervaardigd van verzinkt staal;
  • Bewijs van stabiliteit van het keuringsinstituut MPA te Braunschweig.

 

MorgenWonen met TECElogo

Onder fabrieksomstandigheden monteren versnelt de doorlooptijd op de bouw, en zorgt voor betere kwaliteit

Om het leidingwerk voor cv en drinkwater eenvoudig op de bouwplaats te monteren is het push fit leidingsysteem TECElogo, door o.a. Homij Technische installaties geïnstalleerd. Eenvoud en eenduidigheid zorgen er voor, dat de push fit verbindingen op de bouwplaats gegarandeerd dicht kunnen worden uitgevoerd. Ook het beperkt gebruik van gereedschap en de 30 % tijdbesparing in vergelijking tot perssystemen, zijn voordelen van TECElogo.

Meer informatie over de installatiewanden is hier te vinden.

Dit artikel is een samenwerking tussen Installatie.nl en TECE.