fbpx
Productcase

Thermo King Transportkoeling aangestoken met Fieldpiece-virus

Thermo King Transportkoeling

Thermo King Transportkoeling is gespecialiseerd in het monteren en onderhouden van koelmachines voor wegtransport en is de exclusieve dealer van Thermo King en Frigoblock in Nederland. Thermo King Transportkoeling beschikt over dertig volledig ingerichte servicebussen. Hiermee zijn ze altijd binnen handbereik van hun klanten.

Een van hun grotere werkplaatsen is gevestigd in Rotterdam. Hier werken dagelijks veertien gecertificeerde koelmonteurs aan koelunits van trailers, bakwagens en bestelwagens. De techniek van deze koelunits is uiteraard zeer divers; van autonoom opererend met dieselmotoren tot volledig elektrisch.

Alles wat je nodig hebt vind je bij Clima Direct

Voor het onderhoud van de koelunits zijn heel wat spullen nodig. Denk aan onderdelen, gereedschappen, montagematerialen en onderhoudsproducten. Het is dan gemakkelijk als je al deze verschillende artikelen bij één groothandel kunt bestellen. Thermo King Transportkoeling is daarom klant geworden bij Clima Direct. Deze groothandel, gevestigd te Ridderkerk, staat bekend om zijn ruime assortiment klimaattechnische artikelen. Alle artikelen uit hun assortiment zijn gemakkelijk online te bestellen en worden binnen 24 uur geleverd op iedere gewenste locatie in de Benelux. Ook beschikt Clima Direct over een eigen technische afdeling. Wel zo handig.

Thermo King Transportkoeling

Praktijktest Thermo King Transportkoeling

Bij zowel regulier onderhoud als het snel oplossen van storingen gaan heel wat uren zitten in het vervangen van koelmiddel. Marvin Louwerens, werkplaatsleider Rotterdam, vertelt: “Clima Direct adviseerde ons om de Fieldpiece MR45 afzuigunit en de Fieldpiece VPX7 vacuümpomp eens grondig te testen in de dagelijkse praktijk en onze ervaringen te delen na een paar maanden gebruik. Zelf waren ze erg enthousiast over de kwaliteit van de producten van Fieldpiece en ze verzekerden ons dat het gebruik ervan ons zeker tijdwinst zou opleveren. Daar werd ik wel nieuwsgierig van.”

Tijd én geld besparen

“We merkten inderdaad al snel dat met de MR45 afzuigunit en de VPX7 vacuümpomp van Fieldpiece veel minder handelingen nodig zijn dan normaal. Vooral het volledig wisselen van de oliecontainer is een uitkomst. Tot nu toe werd bij alle vacuümpompen handmatig de olie verwijderd. Vervolgens werd de koelinstallatie gevacumeerd en daarna weer met koelmiddel gevuld. Voor de monteurs is het met de tools van Fieldpiece veel makkelijker en schoner werken waardoor we niet alleen tijd, maar ook geld besparen.”

Aangestoken met Fieldpiece-virus

De testperiode is Marvin zo goed bevallen dat hij inmiddels ook zijn collega’s op andere vestigingen met het Fieldpiece-virus heeft aangestoken. “Bij Thermo King Transportkoeling in heel Nederland zullen we in de toekomst steeds meer werken met de producten van Fieldpiece als aanvulling of vervanging van de afzuigunits en vacuümpompen die nu nog in gebruik zijn. En dat alles door het goede advies van Clima Direct. Zo zie je dat een goede groothandel écht het verschil kan maken.”

Deze rubriek is een samenwerking tussen vakblad Installatie en fabrikanten. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Fieldpiece.