fbpx
Artikel

Tweede vestiging Sanidrõme Aalbers

Sanidrõme Aalbers had al een zaak in Wijchen. Met de opening van een tweede vestiging in het Gelderse Oosterbeek heeft de onderneming een nieuwe uitdaging. Pieter Aalbers (36) droomde als twaalfjarige er al van om zijn ouders’ zaak over te nemen. Pieter gelooft niet in twee kapiteins op een schip. Daarom geniet hij nog verwonderd na dat de afgelopen tien jaren met zijn vader zo goed verliepen. “Nadat ik bij Galvano het vak leerde, werkte ik eerst vijf jaar onder hem, na de overname in 2006 legde hij me geen strobreed in de weg. We discussieerden flink maar respecteren elkaar. Hij stopte afgelopen september; het was erg mooi dat hij eind februari de nieuwe zaak opende voor familie en vrienden.”

 

jaws260511-024Loodgieter 

Diezelfde vader Henk nam in 1979 de zaak over van zíjn vader Piet Aalbers, die zich in 1932 in Wijchen vestigde als zelfstandig loodgieter. Aalbers voert er sinds twintig jaar tevens een showroom, Henk was medeoprichter van Sanidrõme. In 2007 splitste Pieter Aalbers de showroom van de installatiekant. “Terwijl we een compleet installatiepakket bieden, gericht op zowel sanitair, verwarming, riolering, zink- en dakwerk als klimaatbeheersing, merkte ik dat de doorsnee klant ons vooral associeerde met Sanidrõme. We benaderen de markt voortaan als twee geheel aparte bedrijven.“

 

Detaillist van het jaar

Momenteel telt Aalbers Installatietechniek vijftien medewerkers en bij de twee showrooms werken er elf.  Eind vorig jaar bestempelde Qumedia Aalbers tot Badkamerdetaillist 2010. Pieter Aalbers verwoordde dit succes met: ‘Je op de juiste manier specialiseren en positioneren, vervolgens je doelgroep optimaal bedienen met vakkennis, een goede toonzaal en montagekwaliteit.’ “Je moet keuzes maken. Een concept moet van begin tot eind helemaal rond zijn, met een identieke uitvoering in benadering en huisstijl. Wel groeien we steeds meer richting het meest luxe segment.”

Een grote kracht van Aalbers ligt bij het alles zelf monteren, vervolgt de enthousiaste eigenaar. “Heb je er verstand van om wensen technisch te realiseren, dan heb je de klant te pakken.”

 

Sanidrõme Aalbershttp://www.sanidrome.nl/Aalbers

Utrechtseweg 110B Oosterbeek

Showroom: Sinds 25 februari 2011, 350 m2 verdeeld over twee etages, huur

Indeling: 18 totaalconcepten, enkele productpresentaties

Doelgroep: Midden tot vooral hogere segment

Rayon: Met name Oosterbeek, Arnhem, Wageningen

Gemiddeld aantal verkochte badkamers: in Wijchen 70 per jaar

Gemiddelde prijs verkochte badkamers: € 30.-35.000,- inclusief montage

Merken: Buiten Sanidrõme-pakket Antonio Luppi, Bisazza, Vola, l’Antic Colonial, Porcelanosa

Inkoop: Galvano

Aantal medewerkers: 11 verdeeld over twee vestigingen met in beide 2,5 showroomverkopers

 

 

Tekst: Edith Kok

Foto’s: Jan Willem Schouten

1 reactie op “Tweede vestiging Sanidrõme Aalbers

  1. J Heijmans schreef:

    Geachte Heer Mevrouw,

    Hebben jullie de originele duchoclean schoonmaakmiddelen?
    Mij mobile nummer 06 46 10 75 95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.