fbpx
Artikel

Wanneer? Woensdag 29 september – 09.30 uur
Voor wie? (KNX-)installateurs, system integrators, adviseurs, architecten, facility managers, gebouweigenaren

KNX- en W-installaties eindelijk probleemloos combineren en succesvol koppelen met EisBaer voor visualisatie? ABB Cylon® HVAC Smart Building Solutions maakt het mogelijk. Leer alles over het hoe, wat en waarom tijdens het online ABB-webinar op woensdag 29 september 2021 vanaf 09.30 uur.

Tijdens het 45 minuten durende webinar laten Ron van Beek (Consultant Smart Buildings ABB) en Danny Broens (Product Specialist Building Automation ABB) zien waarom ABB Cylon® nodig is, hoe het werkt, wat het oplevert en hoe zich dat alles in de praktijk vertaalt.

Meld u direct aan op: https://abb-nl.webinargeek.com/webinar-abb-cylon-hvac-smart-building-solutions.

Wat leert u tijdens het webinar?

Na het webinar weet u:

 • wat de noodzaak is om gebouwautomatisering anders te gaan doen;
 • hoe ABB Cylon® met KNX te koppelen is;
 • hoe EisBaer als brug kan functioneren tussen E en W;
 • welke mogelijkheden de software library biedt;
 • welke tools en producten er zijn om uw doelen concreet te realiseren;
 • hoe Cylon® zich in de praktijk vertaalt;
 • hoe nu verder/next steps.

Waarom dit webinar?

Onze wereld wordt met de dag slimmer. Het Internet of Things en Internet of Energy zijn steeds meer ingebouwd en komen snel dichterbij. Efficiënter omgaan met energie is een must, kosten moeten gedrukt worden, het binnenklimaat beter, en dat alles zonder in te leveren op gebruikerscomfort. Bovendien liggen er ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen en komen de label C- en A-verplichting aardig in zicht, terwijl bij maar liefst 38% van de panden nog helemaal geen label aanwezig is.

Slimmer met intelligente IoT

Nu gebouwen steeds slimmer worden, wordt er ook meer verwacht van de installaties die daarin worden toegepast. Traditioneel werd hiervoor een gebouwbeheersysteem ingezet met tijdschema’s, waarmee bijvoorbeeld verwarmings-, ventilatie- en airconditioninginstallaties (HVAC) op basis van de verwachte bezetting werden aan- en uitgeschakeld. Met ABB Cylon® HVAC Smart Building Solutions brengt ABB deze gebouwbeheersystemen samen en tilt het de besturing naar het next level. Dit door gebruik te maken van intelligente IoT.

Door het 100% merkonafhankelijke Smart Building-systeem te combineren met ABB KNX en het SCADA-pakket EisBaer, is het mogelijk om E- en W-installaties in gebouwen eindelijk succesvol samen te laten werken. Zo werkt het complete gebouwbeheersysteem op basis van geïntegreerde, actuele sensorgegevens om aanpassingen op een intelligente manier te doen en worden alle E- en W-installaties in het gebouw op deze manier met elkaar verbonden. Verlichting en zonwering bijvoorbeeld, gekoppeld aan airconditioning of de positie van de ramen. Daarmee komt een enorm potentieel binnen handbereik en worden grote stappen gezet op het gebied van energie-efficiëntie, klimaatbeheersing en veiligheid.

Dat geeft facility managers en gebouwbeheerders volop mogelijkheden om energie te besparen zonder afbreuk te doen aan comfort of veiligheid. Terwijl installateurs en system integrators profiteren van het open platform met flexibele puntconfiguratie. Zo zorgen verbeterde diagnosetools en -software voor efficiënte strategiesimulatie en -testen, efficiënte inbedrijfstelling en tests. En dat resulteert in een robuustere oplossing met meer installatiegemak, minder onderhoud en ook minder en tijd op locatie.

Groot aantal voordelen

Natuurlijk laten we tijdens het webinar ook uitgebreid de voordelen aan bod komen, waarbij we de belangrijkste alvast voor u opgesomd hebben:

 • Flexibele en betrouwbare webbased Building Management Solution.
 • Flexibele puntconfiguratie voor meer flexibiliteit bij programmeerwijzigingen, maximalisatie puntcapaciteit en minder ruimte in behuizing.
 • Simulatie en online programmering met CXproHD.
 • Flexibiliteit om uit te breiden met een modulair ontwerp van de hardware en daardoor minder voorraad benodigd.
 • Schaalbaar dankzij webgebaseerde gebouwbeheertechnologie en toekomstgerichte architectuur en eenvoudig upgraden.
 • Uitgebreide ondersteuning, training, tools en service vanuit ABB.

Lees meer en schrijf u direct in op: https://abb-nl.webinargeek.com/webinar-abb-cylon-hvac-smart-building-solutions.