fbpx
Productcase

Vooroplopen in de energietransitie? Word ook ATAG GreenDealer!

ATAG GreenDealer

Snelle ontwikkelingen in de markt van de energie en verwarming zorgen ervoor dat er steeds meer gevraagd wordt van de installateur. Een exponentiële stijging van de vraag naar warmtepompen, nieuwe producten en consumenten die steeds meer informatie zoeken. Dit vraagt om een nieuwe manier van werken.

Voor de consument is de installateur een persoon, die meer doet dan alleen het installeren van de warmtepomp. Hij verwacht een deskundig advies over welke oplossing het meest geschikt is voor zijn individuele situatie thuis. Voor en na de koop.

ATAG werkt graag samen installateurs, die open staan voor het nieuwe verwarmen. Je kunt rekenen op een optimale ondersteuning voor, tijdens en na het installeren van een duurzame verwarmingsoplossing. Deze ondersteuning vraagt om een nieuwe aanpak en installateurs: De ATAG GreenDealer.

Om de installateurs te ondersteunen biedt ATAG de mogelijkheid aan installateurs om ATAG GreenDealer te worden. De ATAG GreenDealers krijgen ondersteuning op verschillende manieren via de ATAG Comfortdiensten:

Ondersteuning bij inbedrijfstellen (IBS)

Bij het inbedrijfstellen van een warmtepomp komt veel kijken. Meerdere componenten die zowel hydraulisch als elektronisch correct aangesloten moeten worden. Daarnaast de vele parameters die per installatie optimaal ingesteld moeten worden om de installatie zo efficiënt mogelijk te laten functioneren.

Beheer op afstand (ComfortConnect)

Een storingsmelding kan veel tijd kosten. Met beheer op afstand kan de installatie via het ATAG ProZone platform worden uitgelezen. Zo is zonder servicebezoek bekend wat de situatie is en kan deze in sommige gevallen ook direct worden opgelost. Als de storing niet op afstand kan worden verholpen is er in ieder geval bekend welke onderdelen nodig zijn om de storing te verhelpen. Daarnaast ontvangt de eindgebruiker rapportages over zijn warmtepompinstallatie.

ATAG Onderhoudscontract (OHC)

Om de juiste werking van een warmtepomp gedurende de gebruiksduur te garanderen is onderhoud een van belangrijkste factoren.
ATAG GreenDealers ontvangen extra inspecties en finetuning van de parameters van de installatie. Er kan zelfs gekozen worden voor onderhoud door een gespecialiseerde ATAG service-monteur.

Lees hier meer over de voordelen van ATAG GreenDealer

In de praktijk: Een woonboerderij in Brummen verduurzamen

Een voorbeeld van een ATAG GreenDealer die volop met de energietransitie bezig is, Installatiebedrijf Slief Loenen. Ze werken al tientallen jaren met ATAG producten en hebben samen met de bewoners een woonboerderij verduurzaamd. De bewoners kochten een verouderde boerderij en hebben deze volledig gerenoveerd naar moderne maatstaven. Hierbij hoort ook een duurzame verwarmingsinstallatie. Daarom is er gekozen om een all-electric verwarmingsinstallatie te plaatsen, de ATAG Energion M. Hiermee kan zonder aardgas de woonboerderij worden voorzien van tapwater en verwarming.

ATAG ENERGION M COMPACT
Monoblock all-electric lucht/water warmtepomp voor warm water, centrale verwarming en (optioneel) koelen. Met R32 koudemiddel. De Compact uitvoering is een vloerstaand toestel voor CV en warm water. Met geïntegreerde 180L boiler voor warm water. Geschikt voor toepassingen in bestaande- en nieuwbouwwoningen.

– Hoge rendementen, ook bij lage buitentemperaturen tot -20˚C
– 2 Zone uitvoering
– Geïntegreerd magnetisch CV-vuilfilter
– Quiet Mode: Extra stille modus
– Met 180L boiler: Voor 2-3(4) persoonshuishoudens
– Zonder F-gas certificering te plaatsen
– Geschikt voor Open Therm toepassingen
– Komt in aanmerking voor ISDE-subsidie
– Vermogensbereik 1,5-18kW bij -10˚C

Bekijk hier de video

Deze rubriek is een samenwerking tussen vakblad Installatie en fabrikanten. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met ATAG.