fbpx
Artikel

VSK Awards: categorie Design

Air 70; Brink Climate Systems

De Air 70 is een zeer energiezuinig systeem voor decentrale ventilatie met warmteterugwinning. Via de ingebouwde warmtewisselaar wordt de verse lucht die naar binnen wordt geblazen, opgewarmd door de gebruikte warme lucht die uit de ruimte wordt afgevoerd. Zo is er nauwelijks warmteverlies bij voldoende ventilatie. Bediening kan automatisch vraaggestuurd worden door een ingebouwde sensor, maar ook handbediening is mogelijk. Voor het toepassen van de Air 70 is geen kanalensysteem nodig. Daarnaast is het toestel zeer stil en eenvoudig te installeren en te bedienen.

Categorie Design - Geberit AquaClean Mera Comfort 300dpiAquaClean Mera Comfort; Geberit

De AquaClean Mera randloze wc met geïntegreerde onderdouche beschikt over een WhirlSpray douchetechnologie die zorgt voor een grondige reiniging met een snelle en continue toevoer van warm water. De gepatenteerde TurboFlush spoeltechnologie bestaat uit een asymmetrische, zeer geluidsarme spoeltechniek met slechts één spoelopening. Op het moment dat een gebruiker het toilet nadert, gaat de klep open, springt het oriëntatielicht aan en wordt de bril eventueel voorverwarmd. Verder beschikt de Mera over geurzuivering.

samsung 360 cassetteSamsung 360 Cassette; Ambrava BV

De Samsung 360 Cassette is de eerste ronde cassette op de markt en heeft geen uitblaaslinialen. Daardoor past de cassette in elk interieur. De ronde vorm zorgt ervoor dat er geen ‘dode zones’ meer in een ruimte zijn. De cassette kan zowel geheel vrij als ingebouwd geïnstalleerd worden, voorkomt koudeval en zorgt voor een gelijkmatige luchtverdeling. Daardoor is de Samsung 360 Cassette bij uitstek geschikt om te koelen. De luchtsnelheid in de leefzone is lager dan 0,15 m/s.