fbpx
Artikel

VSK Awards: categorie Energiebesparing

Ecolution WTW-D; Inventum Technology BV

De Ecolution WTW-D is een toestel voor balansventilatie met warmteterugwinning, maar dan gebaseerd op een nieuw concept voor warmte-overdracht. Bij de Ecolution WTW-D unit wordt de aangezogen buitenlucht verwarmd door het opgewarmde water uit de warmtepomp, die de afvoerlucht als bron gebruikt. De Ecolution WTW-D is speciaal ontwikkeld voor nul-op-de-meter-woningen en passiefhuizen. De ingeblazen lucht is regelbaar tussen de 18 en 25 graden Celsius, waar traditionele systemen meestal tussen de 18 en 19 graden Celsius zitten en de inblaastemperatuur ook niet regelbaar is.

2011181_ecoTEC_exclusive_Green_iQecoTEC exclusive met Green iQ; Vaillant Group Netherlands BV

De ecoTEC exclusive met Green iQ is de eerste HR-combiketel met een modulatiegraad van 1:10. De vernieuwde elektronische gasluchtregeling zorgt hiermee voor een flinke beperking van de start-stop-verliezen. Verder wordt energie bespaard door een warmtewisselaar die de laatste restwarmte aan de verbrandingsgassen onttrekt en hiermee tapwater verwarmt. Nieuw is een ingebouwde CO2-sensor waarmee het toestel zich aanpast aan alle voorkomende types aardpas en propaan. Een ingebouwde CO-sensor schakelt het toestel uit zodra de CO-concentratie in de verbrandingsgassen te hoog wordt.

2014517_Triple_AquaTripleAqua van Coolmark BV

Met het TripleAqua klimaatsyssteem kunnen ruimtes onafhankelijk van elkaar worden verwarmd of gekoeld. Het systeem hergebruikt continu de energie die vrijkomt bij zowel het koelen als het verwarmen. Is de energie niet direct nodig, dan wordt deze in het systeem opgeslagen met hulp van Phase Change Materials (PCM’s). Door de toepassing van het natuurlijke koudemiddel Propaan is het hele systeem F-gassen vrij. Het toestel is zeer energiezuinig, onder andere door EC-ventilatoren en -motoren, frequentieregelaars, vraaggestuurde watercirculatie en slim materiaalgebruik.