fbpx
Artikel

De juiste kabelgoot is een belangrijk element om toe te voegen aan elke kabelopstelling. Door een kabelgoot toe te voegen, kun je je kabels efficiënt organiseren, ondersteunen en transporteren.

Veel mensen misschien dat hun huiswerk gedaan is als ze de juiste professional vinden om een ​​bekabelingssysteem in hun bedrijf te installeren. In werkelijkheid is de klus maar half geklaard als je het verschil tussen een kabelgoot en een kabelgootsysteem niet hebt opgezocht. De markt voor kabelgoten groeit niet voor niets in omvang en populariteit. Deze hulpmiddelen bieden nu eenmaal veel voordelen. Hieronder noemen we een paar.

Nette en schone bedrading 

Kabelgoten hebben een voordeel ten opzichte van standaard draadinstallaties omdat ze er netter en schoner uitzien. Hoewel je misschien verschillende soorten kabels nodig hebt om verschillende systemen te bedienen, betekent dit niet dat je al die maat- en kleurvariaties moet zien. Kijken naar de bundels draden die je buiten laat staan, kan onaantrekkelijk zijn. Met de toevoeging van kabelgoten elimineer je dat echter. De strakke uitstraling zal zowel je ogen als andere bezoekers aanspreken. Als je mensen hebt – met name klanten en prospects – die je plaats bezoeken, wil je dat het gebied er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet. Een schone woon- of werkomgeving kan je alleen maar ten goede komen. 

Grotere flexibiliteit

Kabelgootsystemen zijn ook handig omdat ze flexibele mogelijkheden bieden voor wie nu of later wil overstappen. Heb je al een kabelsysteem en wil je overstappen op kabelgoten, dan kan dat zonder grote complicaties. Als je besluit je apparatuur te verplaatsen, zijn kabelgoten aanpasbaar en kunnen ze aan de eisen voldoen. Hoewel je misschien het aantal draden of kabels dat je in leidingen kunt installeren, moet beperken, is er minder limiet met kabelgoten. Ook de installatie van kabelgoten gaat snel en vergt minder arbeid in vergelijking met een kabelsysteem. 

Grotere besparingen

Wanneer je als bedrijf geld wilt besparen, is de keuze voor de juiste kabelgoot de ideale keuze. Dit begint meteen omdat kabelgoten een lagere installatiekost bieden. Er gaat minder tijd zitten in de installatie van kabelgoten. Omdat een vakman het werk sneller kan klaren, betaal je minder tijd en arbeid. Dit is ideaal voor wie een naadloze glasvezelkabel of koperen bekabeling wenst. Een andere manier waarop je geld kunt besparen, is omdat kabelgoten de levensduur van de kabels helpen verlengen en hun prestaties op lange termijn verbeteren. Ook het ontwerp van kabelgoten levert aanzienlijke besparingen op. 

Verbeterde veiligheid

Wanneer je je draden blootlegt, heb je niet alleen te maken met het feit dat ze je in de weg zitten, maar breng je ook de algehele veiligheid in gevaar. Slecht geïnstalleerde bekabeling kan een groot gevaar vormen. Als er kabels rondslingeren, vooral op de vloer, vergroot je de kans op uitglijden, vallen en andere ongelukken. Dit zijn de soorten ongevallen die je wilt voorkomen bij bedrijven met werknemers en klanten. Goed kabelmanagement kan de kans op deze ongevallen op de zaak voorkomen. Je verkleint ook de kans dat er gemorst materiaal op draden terechtkomt die deze of de erop aangesloten apparatuur kunnen beschadigen.