fbpx
Artikel

Als installateur gebruik je over het algemeen natuurlijk hulpmiddelen. Zo zou het ook best kunnen dat je ooit ineens een verfspuit in je handen gedrukt krijgt. Met zo’n machine kun je dus gemakkelijk bijvoorbeeld Sigma S2U Allure Gloss kunnen aanbrengen op een bepaald oppervlakte. Dit type verf is trouwens alleen geschikt voor het verven van hout in de buitenlucht. Met behulp van een verfspuit zal dit namelijk echt kinderspel worden, een kind kan de was doen eigenlijk. Sigma verf kopen om dit vervolgens aan te brengen met een spuitverf is dan ook zeker aan te raden. Dit komt door de onderstaande voordelen van zo’n handig apparaat.

Gebruik rondom de woning

Door een verfspuit aan te schaffen zul je allerlei verschillende toepassingsmogelijkheden hebben. Met deze nuttige apparaten kun je namelijk niet alleen de muren aan de binnenkant van je huis verfraaien, met een verfspuit kun je namelijk ook buitenmuren een nieuw kleurtje geven. Daarnaast kun je hiermee tevens meubels, deuren, ramen en hekken coaten. Als installateur heb je hier misschien niet super veel aan, maar gelukkig kun je met behulp van een verfspuit ook installaties een beetje opfleuren met een mooi kleurtje als je klant dit wil. Bovendien kun je coatingmaterialen inzetten in combinatie met een verfspuit om de installatie te beschermen tegen de omgeving.

Optimale coating van de oppervlakte

In tegenstelling tot de oppervlakken die geschilderd zijn, bevatten oppervlakken die gespoten en hierdoor fijner gecoat zijn over een grotere weerbestendigheid. Voor een installatie kan dit zeker handig zijn, met name als het zich in de buitenlucht bevindt. Daarnaast is een microfijne oppervlaktecoating bovendien ook goed voor de hygiëne. Je kunt zo’n oppervlak namelijk beter schoonmaken, terwijl het ook de vorming van schimmels kan voorkomen. Dit is natuurlijk met name handig bij een houten installatie. Door een verfspuit in te zetten zul je verzekerd worden van het feit dat het oppervlakte optimaal gecoat wordt.

Bespaar tijd

Daarnaast zul je door een verfspuit in te zetten in plaats van de gebruikelijke kwast of verfroller veel tijd kunnen besparen. Dit is een duidelijk voordeel van de verfspuiten, al helemaal als het gaat om een groot oppervlakte. Alsnog zul je bij het coaten van kleinere voorwerpen, zoals sommige installaties, ook aanzienlijk sneller zijn met zo’n apparaat. Zelfs hoeken en plaatsen die je lastig kunt bereiken met een kwast zul je met een verfstraal in een mum van tijd hebben gelakt of gebeitst. Het voorschilderen van randen of hoeken met een kwast zal bovendien helemaal niet meer nodig zijn.

Perfect resultaat

Dit zijn nog niet eens alle voordelen van het verfspuiten van een installatie. Door gebruik te maken van zo’n systeem zul je er namelijk een perfect resultaat kunnen creëren. Bovendien zul je schoon kunnen werken. Je zult dus helemaal geen last hebben van druppen of van ander geknoei. De verflaag zal bovendien ook erg gelijkmatig en dekkend zijn, dit is al na één doorgang het geval. Je kunt daarnaast ervoor zorgen dat de randen en de hoeken schoon zijn doordat je de verf echt precies aan kunt brengen. Je kunt de verfspuit namelijk optimaal instellen.

Eenvoudig te hanteren

Een ander pluspunt van het inzetten van een verfspuit om een installatie een andere kleur te geven is dat het zo’n systeem gemakkelijk te hanteren is. Ze zijn bovendien niet alleen eenvoudig te gebruiken, ze zijn namelijk ook schoon te maken. Door een systeem genaamd Click and Paint is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld de verfgeleidende delen van de turbine te scheiden. Hierdoor kun je het apparaat op een snelle en gemakkelijke wijze reinigen. Ook kun je op deze manier zeer snel van kleur wisselen indien dit nodig is bij je installatie.