fbpx
Artikel

Naarmate slimme huistechnologie betaalbaarder en gebruiksvriendelijker wordt, zijn er enkele geweldige opties beschikbaar om je huis een hightech make-over te geven. Zo is het onder meer een goed idee om VPN te nemen, waarmee je op een veiligere manier gebruik kunt maken van de smart apparaten. In principe kun je hierbij ook nog kiezen voor een gratis VPN, dus dan kost deze extra veiligheid die je dan krijgt geen extra geld. Slimme technologie in huis kost natuurlijk wel geld, maar je zult dan de onderstaande voordleen hiervoor terugkrijgen.

Bescherm je huis en bezittingen

Van met wifi uitgeruste rookmelders tot stekkers met automatische uitschakeling, slimme huizen met hun connectiviteit en meldingssystemen stellen consumenten in staat snel te reageren op het onverwachte. Als je bijvoorbeeld een slim apparaat voor waterlek- en vochtbewaking installeert, kun je waarschuwingen op je telefoon instellen voor ongebruikelijke veranderingen in vocht en lekken stoppen voordat ze grote overstromingen of schimmel veroorzaken. Het is een handige manier om je huis proactief te beschermen tegen kostbare schade, of het nu gaat om een overvolle wastobbe, een gebarsten wasmachineslang of een lekkende boiler.

Verlaag je energierekening

Als het belangrijk voor je is om je huis een beetje “groener” te maken, beschouw het dan als een van de belangrijkste voordelen van slimme thuissystemen. Slimme thermostaten en slimme verlichting kunnen je helpen efficiënter met energie om te gaan door automatisch aan te passen of uit te schakelen wanneer er niemand in dat deel van het huis is. Slimme systemen kunnen je helpen voorkomen dat je ’s nachts de lichten in de garage laat branden of de airconditioning in een leeg huis laat draaien. Door minder stroom te gebruiken, profiteer je door je maandelijkse energiekosten te verlagen.

Maak je huis geweldig

Hoe zou je bij het opsommen van de voordelen van een smart home-systeem de coole factor niet kunnen aanpakken? We hebben nu de mogelijkheid om huishoudelijke apparaten en systemen te bedienen met onze stemmen en bewegingen, en naarmate de technologie intuïtiever wordt, kan het anticiperen op en reageren op onze patronen en voorkeuren. Het beste van slimme huistechnologie is dat je geen enorme investering vooraf hoeft te doen om het op gang te krijgen, je kunt juist beetje bij beetje apparaten integreren in je woning.