fbpx
Artikel

Als je een vakman inschakelt via Werkspot.nl, wil je uiteraard dat de klus goed, veilig en professioneel wordt opgepakt. Daarom kies je ook voor een vakman en doe je het niet zelf! Elke vakman die werkt bij Werkspot, heeft een KvK-inschrijving. Bovendien beschikken de meeste vakmannen ook over certificaten en licenties. Maar op welke kun je letten? We geven je graag wat meer duidelijkheid.

Focus op veiligheid

Als je klus potentieel gevaarlijk kan zijn, kun je altijd eens checken of de vakman een VCA diploma kan voorleggen. VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers en met een VCA basis diploma kan een vakman aantonen dat hij of zij veilig kan werken, de wet-en regelgeving kent en milieuvriendelijk werkt. Eerst moet er een VCA cursus worden gevolgd (dit kan zowel een VCA basis online of een VCA basis klassikaal zijn), daarna volgt een VCA examen. Tip: Voor het maken van een VCA cursus kan je ook een VCA proefexamen volgen). Veel vakmannen in de bouwsector en meubelbranche kunnen dit diploma voorleggen; zo weet je dat jouw klus veilig wordt uitgevoerd.

Check kwaliteitscertificaten en diploma’s

Goede vakmannen leren vaak bij en volgen extra cursussen om nieuwe dingen te leren over hun vak. Zo leren schilders vaak nieuwe schildertechnieken en moeten vakmannen die renoveren op de hoogte blijven van de nieuwste trends om te renoveren. Enkel zo kunnen ze op de hoogte blijven van de markt. Je kunt dus altijd eens polsen naar de diploma’s en kwaliteitscertificaten die de vakman kan voorleggen, zeker als je op zoek bent naar iets specifieks.

Bekijk de beoordelingen en reviews

Oké, beoordelingen en reviews zijn technisch gezien geen certificaten, maar een vakman wordt – net zoals tijdens een cursus – beoordeeld door de klant. Aan de hand van deze feedback kun je ook een duidelijk beeld scheppen van de kwaliteiten van de vakman en geïnformeerd kiezen. Staar je toch niet blind op reviews, deze geven niet altijd een volledig beeld. Bespreek daarom duidelijk met je vakman wat je verwacht.

We hopen dat je aan de hand van onze tips een goede, passende vakman vindt die jou kan helpen met je klus. En dat de klus uiteraard goed wordt uitgevoerd!