Hybride warmtepomp: een overzicht van het aanbod

Remeha

De grote vraag naar hybride warmtepompen heeft ook het aanbod fors doen vergroten. Er komt komend jaar nog meer aan. Welke hybride warmtepomp bepaalt op dit moment de markt? Een overzicht, inclusief de recente aangekondigde introducties voor 2023.

De hybride warmtepomp is een combinatie tussen een warmtepomp en een cv-ketel. De warmtepomp neemt het leeuwendeel van de verwarmingsvraag voor zijn rekening. Voor tapwater, en wanneer het buiten heel koud is, springt de cv-ketel bij voor het hogere temperatuurbereik.

De hybride warmtepomp was tot voor kort nog een forse investering ten opzichte van de terugverdientijd. Nu de gasprijzen hoog zijn en de ISDE-subsidie tot een derde van de aanschafwaarde is, neemt de belangstelling en ook de verkoop fors toe. Vanaf 2026 is de hybride de minimale norm bij ketelvervanging. Dit is met uitzondering voor appartementen en monumenten een verbod op de solo-vervanging van cv-ketel. De hybride gaat dus vanaf 2026 een nog grotere vlucht krijgen: de grootste fabrikanten brengen de productie in Nederland al snel tot boven de 100.000 toestellen op jaarbasis.

Wat zijn nu de toestellen bepalen de markt? Wat komt er nog aan? Dat lees je in onderstaand overzicht, dat na de VSK en in mei 2023 opnieuw is aangevuld.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding