fbpx
Artikel

Wie wint VSK Award Gezond & Comfort?

Drie bedrijven met drie nieuwe introducties voor de Nederlandse markt, dingen naar de VSK Award in de categorie Gezond & Comfort. De genomineerden op alfabetische volgorde.

Ambrava – Samsung Wind Free

Samsung Wind Free cassettes maken gebruik van duizenden microgaatjes, waardoor tochtvrije en gelijkmatige koeling ontstaat. Dit zorgt voor een hoger comfortniveau, energiebesparing en een lager geluidsniveau. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, wordt lucht door de microgaatjes uitgeblazen. Voor zakelijke en particuliere toepassing is er een passend Wind Free model. Dit product zorgt niet alleen voor minder geluid en energiebesparing, dankzij een nieuwe 8-polige compressor, maar vooral voor een verhoging van het comfort doordat ingeblazen lucht netjes verdeeld wordt. Samsung, in Nederland vertegenwoordigd door Ambrava, heeft volgens de jury goed gekeken naar de voornaamste comfortklachten van dergelijke binnendelen.

Hamers & Kesber – Schell Xeris E-Thermostaat

Een elektronische wastafelkraan met infraroodsensor en geïntegreerde thermostaat. Deze kraan kan worden geïntegreerd in netwerken zoals het eSchell waterbeheersysteem SWS. Dankzij software-gebaseerde programmering biedt hij een groot aantal besturingsfuncties; tijdsafhankelijke stagnatiespoeling, automatische thermische desinfectie en registratie van activiteiten. De kraan werkt zowel op batterijen als op netvoeding. Schell wordt in Nederland geïmporteerd door Hamers & Kesber.

De jury nomineert deze inzending omdat achter de kraan een indrukwekkende techniek schuilgaat, onder andere voor legionellabeheersing en beheer op afstand. Dit bespaart gebouwbeheerders veel tijd. De basis is bovendien een open systeem dat aangesloten kan worden op veel verschillende producten.

Viessmann Nederland – Acoustic Design

De nieuwe warmtepomp buitenunits (monoblock en split) van de Vitocal 200 S van Viessmann zijn nauwelijks hoorbaar. De fluisterstille ventilatoren dragen, in combinatie met een intelligente toerentalregeling bij aan minder geluidsproductie. Lage frequenties, die bij voorgaande warmtepompen als hinderlijk werden beschouwd, worden vermeden.Geluidsklachten zijn misschien wel probleem nummer 1 voor bewoners, en vormen vaak een reden om (nog) geen warmtepomp aan te schaffen. Dit product speelt daar goed op in, vindt de jury. Daarnaast heeft de buitenunit een mooi design, ook een extra pluspunt voor bewoners.

Hier een overzicht van alle andere nominaties.

De VSK Awards worden op 6 februari uitgereikt. Voorinschrijvers van de beurs kunnen stemmen op de publieksprijs.

Gratis met Installatie.nl naar de VSK-beurs?