fbpx
Artikel

Wie wint VSK Award Installateurszaken?

De meest praktische categorie van deze VSK Awards. Welke VSK-introducties maken het vak van de installateur en monteur beter en prettiger? Drie inzendingen zijn genomineerd: de werkkledingcollectie van Mascot, het perssysteem van Viega,  en het inblaasventiel van Zehnder; een toelichting in alfabetische volgorde.

Mascot – Advanced-collectie

De werkkledingcollectie Advanced van Mascot is een nieuwste collectie jacks en broeken van 4-way stretch, en dat is een bijzonder materiaal. De waterafstotende, slijtvaste werkkleding is gemaakt van Cordura en Kevlar, met een Dyneema-vezel.

Het is de werkkleding van de toekomst: extreem stevig en sterk, maar ook comfortabel, flexibel en met een professionele uitstraling. Volgens de jury een innovatieve ontwikkeling waar monteurs blij van zouden moeten worden, en die prima past in de trend van goed werkgeverschap: niet alleen een hogere productiviteit maar ook: gezonder werken, en meer werkplezier. De branche zit immers om vaklui te springen.

 

Viega – Smartpress

Viega heeft met Smartpress een nieuw universeel kunststof perssysteem voor cv-, gas- en watertoepassing.

De vernieuwing zit onder meer in de nieuwe rvs en bronzen fittingen waarbij de doorstroming aanzienlijk verbeterd is. Ook zorgt het steunlichaam, zonder O-ring, voor minimale vernauwing van de diameter. Hierdoor is de doorstroming aanzienlijk verbeterd, wat weer tot minder stagnatie en een beter rendement van de installatie leidt. De installateur hoeft niet meer aan te schuinen en te kalibreren. Volgens de jury heeft Viega met dit systeem het leidingsysteem naar een hoger plan getild, en levert het een bijdrage aan een betere en veiligere installatie. Er is volgens de jury goed gekeken naar de kritieke punten uit de praktijk, en doorontwikkeld tot een complete range waarbij de monteur niet meer mis hoeft te grijpen.

Zehnder – ComfoValve Luna

De ComfoValve Luna S125 van Zehnder is een nieuw luchttoevoerventiel dat een einde zou maakt aan het eindeloze inregelproces om klachten over tocht of geluidsoverlast te verhelpen. In het ventiel een speciale constructie, waarbij met alle 25 ventielstanden en luchthoeveelheden de lucht ongemerkt volgens het coanda-principe de ruimte wordt ingeblazen. Installatie en inregelen gaat sneller en beter. Het ventiel werkt beter, produceert minder geluid en produceert geen stofranden. De jury is van mening dat Zehnder met het ventiel de installateur én eindgebruiker een dienst bewijst, en vergemakkelijkt bovendien het broodnodige inregelen van ventilatiesystemen, een belangrijke uitdaging.

Publieksprijs

Voorinschrijvers van de VSK, dan kan via de website van de beurs, kunnen stemmen op de publieksprijs. Deze 5e Award wordt ook op dinsdag 6 februari in de Utrechtse Jaarbeurs uitgereikt. Wie er nog meer genomineerd zijn voor een VSK Award 2018? Klik hier voor een overzicht.

Gratis met Installatie.nl naar de VSK-beurs?