fbpx
Productcase

Zo installeer je het beste internetnetwerk

FRITZ

Geen huis, bedrijfspand of openbare ruimte kan tegenwoordig zonder internet. Het aanleggen van een geavanceerd netwerk voor een sterke en stabiele verbinding is daarom belangrijker dan ooit. De ontwikkelingen op dit gebied gaan snel en het is dan ook goed om de verschillende mogelijkheden en oplossingen op een rijtje te hebben staan. AVM, fabrikant van de FRITZ!-producten vertelt je alles over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Alles online

Van de verlichting tot de verwarming, bijna alles kan tegenwoordig aangesloten worden op het internet. Het gaat allang niet meer alleen om surfen op het net of documenten downloaden. Ook wanneer je zonnepanelen of beveiligingscamera’s installeert zijn deze afhankelijk van de internetverbinding om datagegevens door te sturen. Steeds meer mensen en bedrijven maken hun huis of kantoor smart om zo bijvoorbeeld hun energieverbruik beter bij te houden of om van een afstand het pand in de gaten te kunnen houden. Ook in de verste hoekjes van een huis of bedrijf is er vaak een sterk Wi-Fi signaal gewenst. Hoe zorg jij ervoor dat je dit alles zo aanlegt dat het overzichtelijk blijft, voor jou maar ook voor je klanten?

Netwerkkabels

Bij het aanleggen van een internetnetwerk is bekabeling de eerste en een van de belangrijkste stappen. Wanneer je met verouderde technieken blijft werken kunnen je klanten uiteindelijk een hoop mislopen op het gebied van de kwaliteit, snelheid én niet te vergeten, veiligheid van de gegevensoverdracht. Kies je kabels daarom zorgvuldig uit. Een FTP-kabel met een RJ-45 connector past in de meeste computers, printers, modemrouters en switches. De Cat7 kabel is op dit moment de meest geavanceerde kabel en ondersteunt tot wel 10 gigabit aan internet. Daar kunnen zelfs de grootste internetverbruikers voorlopig nog wel mee door in de toekomst.

Modemrouter als basis

Om een Wi-Fi netwerk te creëren heb je een modem en een router nodig. Het liefst maak je gebruik van zo weinig mogelijk apparatuur. Dit scheelt in energieverbruik en ruimte. Een FRITZ!Box is een modem én router in één. Dit bespaart wel tot zo’n 40% energie. Bovendien ondersteunen de verschillende FRITZ!Box modellen elke aansluiting. Hierdoor kunnen ze dus worden aangesloten op een DSL-, kabel- of glasvezelverbinding. Mochten je klanten dus ooit veranderen van aansluiting is het heel eenvoudig om de opgeslagen instellingen mee te verhuizen in de volgende FRITZ!Box. 

Powerline

Het Wi-Fi signaal komt niet altijd overal doorheen. Soms zijn kantoorpanden te groot of staan er te veel obstakels die het signaal tegenhouden. Denk aan dikke betonnen muren, metaal, glas of externe Wi-Fi-netwerken. Met een FRITZ!Powerline kun je heel gemakkelijk de Wi-Fi verbinding uitbreiden via het stroomnetwerk.

Hiermee kun je het signaal toch langs dikke muren of lange afstanden doortrekken. Deze powerline is heel gemakkelijk in gebruik. Je plugt hem in het stopcontact waar je bereik wilt hebben, drukt op de connect-toetsen en je hebt een Wi-Fi verbinding. De slimme powerline communiceert met de FRITZ!Box om zo de meest optimale verbinding voor elk verbonden apparaat te realiseren.

Alles bedienen vanuit één plek

Wanneer een internetnetwerk groot is en door verschillende apparaten wordt ondersteund kan het soms wat onoverzichtelijk worden. Het besturingssysteem van FRITZ! helpt je om je netwerk overzichtelijk én inzichtelijk te houden. Dit eenvoudig te bedienen besturingssysteem brengt alles bij elkaar en laat je in een oogopslag zien welke apparaten er actief zijn, waar je verbonden bent en wat je verbruikt. Gebruikers kunnen alle instellingen ook nog een zelf eenvoudig aanpassen mocht dit gewenst zijn. Zo heb je een duidelijk overzicht en volledige controle. 

Nieuwsgierig geworden? Stuur voor meer informatie een e-mail naar: installatie@avm.de .
AVM neemt dan contact met je op voor het maken van een vrijblijvende afspraak met een van de accountmanagers. Eerst meer informatie? Kijk dan nu op nl.avm.de