fbpx
Artikel

Zonneboiler voedt spoelkeuken

Een zonneboiler installatie met vacuumbuiscollectoren voorziet een spoelkeuken van een groot kantoorpand van warmte voor het warmwater.  

De installatie van ZiZon Endless Energy, geplaatst door Breijer Installatie Techniek bestaat uit een grote zonneboiler installatie.

Het “PPS kantoor belastingdienst Doetinchem” is het  eerste project in Nederland waarbij hoog efficiënt vacuümbuiscollectoren zijn geplaatst voor verwarming van het spoelwater van een bedrijfskantine.

De totale opbrengst van deze zonneboilerinstallatie bedraagt 27 Gigajoule per jaar en heeft een hygiënische bufferopslag van 800 liter met dubbele scheiding. Bij te weinig zon instraling neemt de cascade opstelling van de verwarmingsketels het geheel over, om aan de grote vraag naar warm water te voldoen.

De installatie is onderhoudsvrij aangelegd en heeft de mogelijkheid om gemonitord te worden door het aanwezige gebouw beheerssysteem. De keus voor deze Zizon zonneboiler installatie heeft ervoor gezorgd dat dit duurzame kantoor gebouw een aanzienlijke epc reductie heeft. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.