fbpx
Badkamer in beeld

Bestseller Grohe in nieuw jasje

De Eurosmart, de kraanklassieker van Grohe, is in een nieuw jasje gestoken. Het design is vernieuwd, en er is een hybride versie met zowel handmatige als touchless bediening.

De Eurosmart bestaat al sinds 1999. De lijn is de bestseller van Grohe geworden, en dat heeft vooral te maken met de combinatie van functioneel design en een aantrekkelijk prijskaartje. De Eurosmart is door de verschillende versies vooral ook in de projectenmarkt een klassieker. Lange grepen die handig zijn in zorgsituaties, en de lusgrepen die voor kinderen, ouderen en mensen met motorische beperkingen prettig zijn in gebruik.

Hybride: handmatig en touchless

De Eurosmart hybride combineert de greep met touchless bediening. Door de geïntegreerde sensor kunnen gebruikers altijd kiezen welke ze willen gebruiken. Als het niet nodig is om de kraan aan te raken bij het handen wassen, wordt het risico op verspreiding van ziektekiemen en kruisbesmetting geminimaliseerd. Touchless kranen staan door de coronacrisis meer in de belangstelling. Deze kranen worden al op grote schaal toegepast in openbare ruimten. Nadeel is dat bij de volledig touchless kranen de temperatuur en flow niet kan worden aangepast.

Begrenzer

Ook nieuw in de Eurosmart-serie is de temperatuurbegrenzer. Dankzij een geïntegreerde microthermostaat kan de temperatuur worden begrensd om verbranding te voorkomen. Ook wordt standaard lucht toegevoegd aan de waterstroom zodat met behoud van de royale waterstroom er toch minder water kan worden verbruikt.

Verder heeft de serie nu ook een variant met uitneembare uitloop. Deze kan gebruikt worden om haren te wassen, een kind te wassen of de wastafel schoon te maken. De Grohe Eurosmart-serie is verkrijgbaar in vijf maten, van S tot en met XL. De Duitse totaalaanbieder, onderdeel van het Japanse Lixil, heeft voor de badkamer heeft ook een bijpassende keramiekserie: Euro Ceramics.

3 reacties op “Bestseller Grohe in nieuw jasje

 1. Jos Kraus schreef:

  Het leuke op bijna alle foto’s is dat de handgreep in het midden staat. Dat past in ons gevoel van orde; zelfs de badkraan. Dus iedere keer als de handel omhoog gaat, wordt de CV ketel geactiveerd.
  Als Grohe echt het milieu wilt helpen dan zou die bij zijn zwenkkraan de koudwater stand van rechts tot midden uitvoeren en warm water alleen van het midden naar links. Uit CV ketel onderzoek blijkt dat er duizenden keren per jaar de CV ketel warmwater functie ongewenst geactiveerd wordt omdat de handel in het midden staat.
  Bij het handen wassen wordt koud en warm water tegelijk getapt. Voordat het warm water de kraan bereikt heeft, is het handen wassen klaar en sluit men de kraan (met een onnodige activatie van de CV ketel en aardgas misbruik, plus CO2).
  In Japan, waar het moederbedrijf zit, levert Grohe die mengkraan wel in die uitvoering (kwartslag is alleen koud water en de andere kwartslag is gemengd tot alleen warm water). Dus het idee en de techniek is oud en bestaand.

 2. Jos Kraus schreef:

  Het leuke op bijna alle foto’s is dat de handgreep in het midden staat. Dat past in ons gevoel van orde; zelfs bij de badkraan. Dus iedere keer als de handel omhoog gaat, wordt de CV ketel geactiveerd (zonde van het aardgas, ketel en milieu).

 3. Maasland Instal schreef:

  leuk voor de bouwmarkt, maar voor de professional hebben de japanners echt wel een jasje uitgedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.