fbpx
Badkamer in beeld

Draagbare waskom

De Soucoupe is een draagbare waskom, ontworpen als afstudeeropdracht door de Duitse ontwerpster Anne Geier in samenwerking met Alape. De waskom wordt gecombineerd met een passend wastafelmeubel.

Slank en robuust staal

Het ontwerp kon theoretisch gezien in beton, Corian of geglazuurd staal worden uitgevoerd. Geier koos uiteindelijk voor staal vanwege de precisie van het materiaal in combinatie met de slanke maar robuuste uitstraling. In de fabriek van Alape kreeg de ontwerper de mogelijkheid het prototype te produceren.

Flexibel

Soucoupe betekent letterlijk schaal. Het idee van Anne Geier was om mensen de mogelijkheid te bieden enkele liters water mee te nemen vanaf de badkamer, zodat ontspanningsrituelen zoals een manicure overal in huis plaats kunnen vinden. Zo kunnen mensen flexibeler leven. Als de kom van de wastafel wordt weggehaald, kan de wastafel wel nog steeds gebruikt worden doordat er een vlakke waskom in zit.

soucoupe01Prototype

De wastafel is gemaakt uit staal met open zijkanten. Daarop staan een hoge rechthoekige spiegel, de draagbare bowl en een minimalistische kraan. De deksel van de waskom kan achter de spiegel geplaatst worden, maar is ook handig bij het verplaatsen van accessoires. De Soucoupe blijft vooralsnog een prototype.

Bron: ArchitectuurNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.