fbpx
Badkamer in beeld

Net even anders: toilet in mat wit

Naast de vele kleuropties die keramisch sanitair tegenwoordig heeft, blijft wit veruit de populairste kleur. De uitvoering in mat wit is een mooie tussenweg: wel de klassieke en hygiënische uitstraling van wit, maar door de matte look wel trendy.

De afgelopen twee jaar heeft de stijlvolle wit matte kleur een grote vlucht genomen in badkamers over de hele wereld. Het matte wit zagen we ook op de afgelopen ISH meer naar voren komen. Wit matte keramische oppervlakken geven de badkamer een luxe, hoogwaardige uitstraling. Vanaf nu is de Geberit AquaClean Sela douchewc ook verkrijgbaar in een trendy mat witte uitvoering. Zowel het keramiek als de deksel en wc-zitting zijn in het mat wit uitgevoerd.

De elegante nieuwe matte optie voor douchewc’s vormt een aanvulling op het bestaande assortiment mat wit keramiek van Geberit en kan elkaar worden gecombineerd in uiteenlopende badkamerontwerpen. Geberit heeft nu een reeks wit mat keramiek in de Geberit ONE- en iCon-series.

Speciaal keramisch glazuur

De matte afwerking van het keramiek ontstaat door een speciaal glazuur, dat Geberit Keratect noemt. Deze glazuurlaag maakt het oppervlak extreem glad en poriënvrij. Maar niet alleen het glazuur is anders, de ontwikkelaars hebben ook de zitting aangepast aan deze trendy matte afwerking. Omdat de wc-zitting en de deksel van een ander materiaal zijn gemaakt dan het wc-keramiek, reflecteren ze het licht anders. Geberit heeft de kleur van het keramiek en de matgelakte wc-zitting en – deksel nauwkeurig op elkaar afgestemd. Uitgebreide tests zorgden er vervolgens voor dat de oppervlakken robuust genoeg zijn om vlekken en krassen te weerstaan.

De Geberit AquaClean Sela nu verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen: wit hoogglans met een afdekking in chroom of wit en vanaf 1 april 2023 in het mat wit. De Sela is de middelste van drie uitvoeringen in de douchwc. De meest eenvoudige is de Tuma, een variant waarbij de techniek verwerkt is in de zitting. De Mera, de meest luxe, heeft in tegenstelling tot de Sela ook een föhn en zittingverwarming. Alle drie de douchewc’s bevatten techniek die het onderlichaam met water reinigen in plaats van met papier.

Lees hier de laatste toilettrends in dit Premium-artikel, gratis voor abonnees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.