fbpx
Badkamer in beeld

Starck tekent nieuwe serie Duravit

Een wastafel met aflegmogelijkheid binnen het keramiek. De nieuwe wastafels Bento van Duravit komen van de hand van de bekende designer Philippe Starck, die al tientallen jaren badkamerproducten ontwerpt.

Duravit liet de nieuwe Bento Starck Box zien op de ISH. De serie komt dit jaar naar Nederland.

De serie bestaat uit wastafels, een vrijstaand acrylbad en een toilet. Bento Box is te combineren met White Tulip, een serie die Starck eerder ontwierp voor Duravit.

Meest opvallende feature is dat de opzetkom een droge buitenring bevat, die direct als aflegplek voor badkamerspullen fungeert. Het idee van Starck is de wastafel fungeert als een Japanse bentobox, de maaltijdtrommeltjes die door schotjes onderling gescheiden worden. De enkele wastafel is gemaakt van DuraCeram, dat is het nieuwe porselein van Duravit dat door toevoeging van onder meer het keiharde korund dunner (tot 4 mm) en strakker kan worden uitgevoerd. Meer keramiekfabrikanten gebruiken deze techniek. De wastafel op de foto meet 550 mm, er komt ook een ronde variant en een rechthoekige van 650 mm.

Nieuw: kunststof

Bij de dubbele wastafel zien we nieuwtje: deze is van kunststof. Duravit gaat op grotere schaal hoogwaardig kunststof toepassen, die het produceert in het Franse Bischwiller. Dit product, dat DuraCast wordt genoemd, wordt vervaardigd in dezelfde productielokatie waar het Duitse bedrijf haar solid surface (DuraSolid) produceert. Dit materiaal zal in meer sanitairseries terugkomen.

De serie omvat ook ook toiletten, waaronder een ruimtebesparende variant met een voorsprong van 48 centimeter. Het vrijstaande bad is van acryl en meet 180 x 90 cm. Wat hier opvalt is de geïntegreerde overloop rondom, voor de infinitypool-experience.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.