fbpx
Badkamer in beeld

Vaart achter nieuwe douche-wc’s

Er komen steeds meer nieuwe douche-wc’s op de markt. Nadat eerder Geberit en Villeroy & Boch met nieuwe modellen kwamen, komt nu ook Grohe met haar tweede volautomische washlet. De Sensia Arena is de tweede douche-wc na de Sensia IGS, die in 2014 op de markt kwam. Deze maand is het nieuwe model beschikbaar voor installateurs en sanitairspecialisten.

De IGS had de techniek nog in een kunststof behuizing achter de pot zitten, onder meer met een kleine boiler. De Arena heeft alle techniek verwerkt in keramiek en bril, waardoor het toilet qua design meer in het oog springt. Grohe maakt in het nieuwe model, net als de meeste concurrenten, gebruik van een doorstroomspiraal om het douchewater voor te verwarmen.

Douche-wc-app

De douche-wc heeft een afstandbediening waarmee de gebruiker, de gewenste waterdruk, douchestraal, positie van de douche-arm, watertemperatuur en luchttemperatuur voor het drogen in kan stellen. Enkele instellingen kunnen ook met behulp van toetsen op de zitting worden aangepast. Vaste gebruikers kunnen met behulp van een app  hun profielen opslaan. Opmerkelijke features: geïntegreerde led-verlichting, en een bril die op basis van aanwezigheid automatisch opent en sluit. Net als collega-fabrikanten maakt Grohe gebruik van een randloos toilet.

Reservoir

Omdat voor een douche-wc bijvoorbeeld een stroomaansluiting nodig is, betekent dit ook consequenties voor het inbouwreservoir, zeker wanneer deze kabel ook nog eens mooi weggewerkt moet worden. Grohe komt met een eigen reservoir voor deze toepassing: het Rapid SL wc-element beschikbaar.

Prijzen dalen fors

De douche-wc is bezig aan een stevige opmars, onder aanvoering van marktleider Geberit, dat met de Mera ook een aanvulling heeft op de Aquaclean-serie. In het komende nummer van vakblad Installatie en Sanitair volop aandacht voor sanitair, en in het bijzonder de trend van de levensloopbestendige badkamer, met oog voor design.

Wat opvalt aan de trend voor douche-wc’s is dat de prijzen van deze potten fors dalen. Zo bleek op de Badvak van groothandel Galvano dat er al een basis-koudwater-opzetbril verkrijgbaar is voor €249 bruto excl btw, en dat de volautomatische variant al onder de €2000 kan duiken.

Zie hier het album met sanitairhighlights van de voorjaarsbeurzen.

 

1 reactie op “Vaart achter nieuwe douche-wc’s

  1. […] De nieuwbouw zit in de lift, en dat is altijd direct te merken in het beursaanbod van sanitair. Naast de hernieuwde belangstelling voor het middensegment en projectsanitair, valt toch ook de aandacht voor de bovenkant van de markt op, én de trend op dit moment: de levensloopbestendige badkamer en de douche-wc. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.