fbpx
Blog

Bordje in de tuin

Bordje in de tuin

Het is natuurlijk ongelofelijk traditioneel, maar het werkt wel. Net zoals velen plaatsen wij bij een ketelinstallatie een bordje in de tuin met onze bedrijfsnaam erop.

 

Uiteraard vragen we dat vooraf netjes even aan de klant. Wat veel minder traditioneel is dat we maar één ketelmerk voeren Daar kijken veel collega’s van op. Ik zie niet in waarom een installateur, wanneer hij tevreden is over een merk (welke dat ook moge zijn, ieder zijn afweging), verschillende merken zou moeten voeren wanneer dat ene merk alle CW-klasses dekt. Ik hoor iedereen denken: prijsklasses.

 

Prijzencircus

Nou, bij het voeren van één merk kun je groter inkopen, beter onderdelenvoorraden houden, betere dienstverlening van je leverancier verlangen, marketingondersteuning krijgen, en die ketel met je ogen dicht ontleden. En het is een helder verhaal naar je klant: Dit is het. Dit krijg je bij ons, voor wat anders moet je naar onze collega’s. Dat scheelt een hoop overbodig gedoe over een klus die je toch niet krijgt. Onze strategie is: niet meedoen in het prijzencircus. En het lukt.

 

Transparant en duidelijk

Het verdienmodel van een installatiebedrijf van ons kaliber zit niet in de materialen, maar in de dienstverlening daaromheen. Dan moet je duidelijk zijn richting klant. Dus ook transparant zijn over de prijs, maar vooral: wat krijgt een klant hiervoor? En dan is het een kwestie van je beloftes nakomen, zo goed mogelijk werk leveren, en samen met je klant zo weinig mogelijk storingen nastreven. Dat doen we door vooral veel belangrijke informatie te geven (bijvoorbeeld door goede instructie van simpele zaken als water bijvullen).

Een klant denkt vaak niet in ketelmerken, hoe graag wij misschien ook willen. Die wil geen trammelant, en vooraf duidelijkheid over een totale prijs. Niets is frustrerender voor een klant dan wanneer bij facturering nog even een aansluitsetje, expansievat of vage voorrijkosten worden doorberekend. Een klant fop je niet. Sterker nog: die is positief verrast als er géén kleine lettertjes zijn.

 

Terug naar het bordje

Dan gaat de telefoon. Een klant belt over het bordje in de tuin. Je zou denken dat men er horendol van wordt. Nee, wat blijkt: Mevrouw belt naar ons bedrijf met de mededeling dat de monteur bezig is met het vervangen van de cv-ketel, maar het bordje is vergeten. De buurt moet natuurlijk wel weten dat ze ‘een Verspeek’ krijgt.  Dát is voor haar namelijk het échte ketelmerk, niet het merk dat op het toestel staat!

Over Martijn Verspeek

Martijn Verspeek

De eigengereide Martijn Verspeek (1980) runt met 20 medewerkers Installatiebedrijf Verspeek vanuit Valkenswaard. Een klassiek, maar ook modern allround installatiebedrijf, dat zich vooral wil onderscheiden op het gebied van extreme klantvriendelijkheid. Martijn Verspeek is op dit vlak een boegbeeld voor installerend Nederland. Zijn medewerkers zijn goeie gasten en goeie vrouwkes, zijn klanten zijn fans. Denkt in oplossingen en in toegevoegde waarde. Blogt over alles wat hem bezig houdt. Gek van social media en het delen van vakkennis. Jonge vader en een passie voor fietsen.

Dit is zijn LinkedIn

 

Bekijk alle berichten van Martijn Verspeek

4 reacties op “Bordje in de tuin

 1. Len Swierstra schreef:

  En zo is het maar net!

 2. Johan Dekker schreef:

  Leuk artikel! Hoe lang laten jullie zo’n bord staan? Of is dat alleen tijdens de dag van vervanging?

 3. Martijn Verspeek schreef:

  Johan,

  Meestal 1 week, met een max van 2 weken… Daarna heeft het bord geen effect meer in mijn ogen, en wordt men er misschien wel “horendol” van 😉

 4. Pierre Peters schreef:

  Martijn
  je hebt helemaal gelijk ook in het nakomen van afspraken en de aftersale service is het belangrijkste. Het gaat altijd over de prijs natuurlijk maar door het leveren van een stuk service kun je prijsniveau mooi upgraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.