
Als midden in het aspergeseizoen ook nog eens mijn cluppie promoveert, dan is dat een aanslag op de volksgezondheid in de Achterhoek. Qua toiletgeurtjes dan, he.
Daarom was dit bericht in de mail een schot in de roos. Een commerciële fabrikantenfilm met een knipoog, maar wel passend in de wijze waarop de installatiebranche techniek dichter bij de eindgebruiker brengt.  Techniek moet worden verkocht als beleving. En als dat dan op een ludieke manier gebeurt…. 😉 (zie de bijzonder grappige film onderaan deze blog)
Wij zijn stinkdieren
Het gaat weer over het toilet, beste mensen. Slechts 10% van de Nederlanders doet niks om zijn/haar stank op het toilet te voorkomen. Dat betekent dat 9 van de 10 mensen hun gedrag aanpassen als het gaat om het verspreiden van vieze luchtjes. Bijna de helft van de Nederlanders houdt het zo lang mogelijk op, tot het moment dat ze weer thuis zijn. Ruim 40% gaat eerst thuis naar het toilet, voordat ze de deur uitgaan en zelfs 14% van de mannen en 9% van de vrouwen gaat eerder weg of blijft korter, omdat ze een ‘grote boodschap’ moeten doen. Markant is dat dagelijkse activiteiten dus geregeld worden aangepast om te voorkomen dat anderen hun vieze toiletluchtjes ruiken. U raadt het al: dit onderzoek is uitgevoerd door een fabrikant die een oplossing zegt te hebben voor een geurige kleinste kamer. Ga eens asperges eten, of ga los op De Vijverberg, en je weet écht waar we het over hebben.
Dilemma: dan maar op het werk?
Uit het onderzoek van Blauw Research, jawel we onderzoeken tegenwoordig de gekste zaken, komt bovendien naar voren dat veel huishoudens er afspraken op na houden, als het gaat over het toiletbezoek. Om te voorkomen dat gezinsleden geregeld in de vieze luchtjes van andere gezinsleden zitten, heeft 20% afgesproken verplicht een luchtverfrisser te gebruiken na het poepen. Altijd de deur sluiten na het toiletgebruik, de ‘grote boodschap’ alleen op een bepaald toilet of ‘s morgens niet op het toilet in de badkamer poepen, zijn andere veel gemaakte afspraken. Ik zal u mijn huiselijke beslommeringen besparen. Asperges en eredivisie zijn een dodelijke combinatie.
Neus voor techniek
Stank op het toilet schept afstand, dat is de conclusie uit het marktonderzoek van Blauw Research uit Rotterdam, welke in opdracht van toiletreservoirgigant Geberit is uitgevoerd.  Een inkoppertje. Opvallend is dat één op de zes Nederlanders geen seks met zijn/haar partner wil als zij net de toiletgeur van hun partner hebben geroken. Daarbij storen vrouwen zich vaker aan het luchtje van hun partner dan mannen. Mannen daarentegen vinden vieze luchtjes van collega’s weer erger, dan dat vrouwen dat vinden. En een kwart van de Nederlanders is zelfs bang, dat mensen anders naar hen kijken na het ruiken van hun luchtje. Vieze toiletluchten van een onbekende is voor meer dan de helft van de Nederlandse bevolking een kwelling.
Om die redenen houden Nederlanders er diverse tactieken op na om vieze toiletluchtjes te vermijden of te camoufleren. Die tactieken hebben we na het knalfeest na de promotie van de Superboeren, zo midden in het aspergeseizoen, keihard nodig. Mooi, die oplossingsgerichte installatietechniek.