fbpx
Blog

Een leeg gangpad

Mijmeringen vanaf de VSK. Hij is al jaar in, jaar uit, een vaste klant op de VSK. In het gangpad lopen we elkaar steevast tegen het lijf. Elk jaar weer. Hij, installateur, is dan met zijn personeel. Een dagje uit. Hij is een zwager van een vriend van me, zo’n gast die je sporadisch treft op een feestje. Maar je deelt een vakgebied, en dat komt al jarenlang samen in een gangpad. En in mijn rol ontmoet ik het liefst zo veel mogelijk praktijkmensen.

Een lach van herkenning. Even beppen over de zaak. Druk druk druk. Gekkenhuis. Vrouw en kinderen? Duimpje omhoog. Gewoon nog veel keteltjes hè? Ja ja, dat duurzaam komt er wel aan hoor. Dat soort evergreens. Carnaval komt eraan hè? Zijn mannen grinniken een beetje mee. Hij runt zijn bedrijf onder de rivieren, dus die gaan na de VSK een week de polonaise in. Het bedrijf is een klassiek familiebedrijf. Door zijn vader opgericht, en door het gezin gedragen. De beste man stierf veel te jong, maar zoon nam het roer vol energie over.

Een aantal edities lang delen we ervaringen. “Ga daar eens kijken.” “Weet je wat iets voor jou is?” En zo komen échte praktijkverhalen en tips tot ons, en onze kennis bij ondernemers. We slaan elkaar weer op de schouders, en vervolgen onze route. We zien elkaar wel weer een keer. Ik had hem nog willen benaderen voor een video-item, maar door mijn drukte kwam het er niet van.

En toen ging het mis

Eind vorig jaar ging onze installateur zo maar onderuit bij ketelonderhoud. De mensen waar hij aan het werk was, hoorde ineens rare geluiden boven. Groot alarm. Ambulance, ziekenhuis. Diagnose: herseninfarct. 44 jaar jong, 2 jonge kinderen. Zo dartel je je klanten af, zo moet je hopen dat je je benen weer kunt bewegen. Zo banjer over de VSK, zo hoop je dat je misschien straks weer een offerte kunt schrijven voor je eigen bedrijf. Want het montagewerk, dat is wel afgelopen op je 44e. Het is nu blij zijn met stappen vooruit, die voor bijna elk mens vanzelfsprekendheden zijn.  En dat komt wel binnen. Papa moet revalideren in plaats van voetballen.

En leeg gangpad

Ik keek vandaag een gangpad in. Op zoek naar die installateur die ik zeker weten niet tegen ga komen. Maar waar ik wel aan denk.  Momenten dat die beurs, die site, die introductie, die omzet, en zelfs dat mooie vakblad, even helemaal niet meer ter zake doen. Ik hoop dat ik hem straks, op een verjaardag, kan vertellen hoe de beurs was.  Maar misschien moeten we wel niets zeggen, en vieren dat we er gewoon nog zijn.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 20 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van huis uit, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

14 reacties op “Een leeg gangpad

 1. Martijn Verspeek schreef:

  Potverdorie… Wat een fantastisch mooie blog Eddy!

 2. Martijn Koster schreef:

  Hee Ed, bedankt voor deze mooie blog. Heel mooi geschreven weer.

 3. Frans Reichardt schreef:

  Mooi eerbetoon aan deze installateur, Eddy. En aan al die hardwerkende installateurs die dit jaar gelukkig wel op de VSK kunnen zijn.

 4. Erik Bek schreef:

  Kippenvel…………mooie blog en vanuit het hart geschreven. Top

 5. Rob van Bergen schreef:

  Bedankt voor dit mooie verhaal!

 6. Hans Harleman schreef:

  Erg mooi en realitisch geschreven Eddy mijn complimenten

 7. Jim Verhoef schreef:

  mooi geschreven Eddy!

 8. frank schreef:

  beste eddy hoeveel bezoekers zijn er nu eigenlijk geweest ,volgens mij lijken de bezoekersaantallen tegen te vallen

 9. Alec Jervis schreef:

  Mooi om alles eens in het juiste perspectief te zetten .

 10. André van Dongen schreef:

  Mooi verhaal Eddy! Hopelijk zien we hem weer snel lopen in Prinsenbeek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.