fbpx
Blog
Een afgeketste deal met ouddenkers

Wat gebeurt er als ouddenkers en nieuwdenkers in ons vak elkaar ontmoeten?

 

 

Tot vorige week moest ik het antwoord op deze vraag schuldig blijven, maar door een bijeenkomst waar ik bij aanwezig mocht zijn, is het me nu helemaal duidelijk. Ouddenkers druipen af, en de nieuwdenkers gaan op zoek naar andere nieuwdenkers.

 

Leegstaand kantoorpand

We zaten met een enthousiaste groep (aannemer, E –installateur, W-installateur, interieurbouwer, makelaar, gebouw beheerder + procesbeleiders) bij elkaar om concreet een oplossing te vinden voor een bestaand, niet te verhuren, kantoorgebouw. Zo eentje zoals er duizenden staan in ons land.

 

Wat verwachten we?

Er was door de procesbegeleiders die de groep had samengesteld één kleine, maar wel cruciale fout gemaakt: de individuele verwachtingen waarden onvoldoende gemanaged. De (gedelegeerd) opdrachtgever die aan tafel zat had er helemaal geen zin in, zo bleek op het eind van deze dag. De volgende dag trok de opdrachtgever zich terug met de volgende argumentatie.

 

Bezwaar 1  : Het lijkt ons dat door middel van onze sessies in ieder geval geen gebruiker voor het object gevonden zal worden.

Bezwaar 2. : de vraag of wij überhaupt iets zouden/kunnen willen investeren.

Bezwaar 3. : en dan nog met de uitvoerende partijen aan tafel want we besteden alles aan.

 

Geloof, wil, vertrouwen 

Wanneer het geloof, de wil en het vertrouwen ontbreken dat we echt in een nieuwe tijd zitten zal morgen net als gisteren zijn. Tot het moment dat deze landelijke beheerder er niet meer zal zijn.

Het managen van verwachtingen is zeker in tijden van transitie, waarbij ieders kompas nog niet dezelfde richting aangeeft, van levensbelang. Als team hebben we van deze ervaring geleerd en zijn op zoek naar nieuwdenkers onder de gebouwbeheerders van bestaande panden.

 

Ter inspiratie

Graag breng ik onderstaand filmpje onder uw aandacht, zodat in ieder geval uw en mijne kompas aan elkaar gelijk zijn. We leven niet in een tijd van verandering, maar in een verandering van tijd.

 

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

2 reacties op “Een afgeketste deal met ouddenkers

 1. Edith Mostert schreef:

  Mooi en inspirerend filmpje. Maar de vraag: Bouw je mee aan onze nieuwe werkelijkheid… wie is ‘ONS’? Dura Vermeer? Van Career, United technologies? Van Kiwa? Grohe? Gastec? Is dat JULLIE nieuwe werkelijkheid of MIJN nieuwe werkelijkheid? What’s in it for me?

 2. Marc van Delft schreef:

  @edith
  Toekomst is maakbaar. De nieuwe werkelijkheid is van ons allemaal.
  Als marktpartijen moeten niet trachten elkaar te overtuigen.
  De kracht zit in het zoeken naar datgene wat ons met elkaar verbind.
  Hierdoor ontstaan de werkelijke oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen als vergrijzing en ontgroening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.