fbpx
Blog

Er zit muziek in pvc

Er zit muziek in pvc

Dat je met pvc méér kunt doen dan enkel afvoeren maken, bewijst deze Amerikaan.

 

Stiekem heeft elke loodgieter al wel eens lopen roffelen op zijn installatiematerialen. Snubby J is de artiestennaam van de Amerikaan Kent Jenkins. Hij bouwde in 2008 zijn instrument van pvc, de zogenaamde RimbaTubes, trad er mee op in America’s Got Talent, en heeft inmiddels miljoenen YouTube-hits op zijn naam (en zijn eigen kanaal). 

 

Of deze:

 

Maar er zijn nog meer creatievelingen die hun eigen instrument hebben gebouwd.

 

 

Nog niet genoeg? Hier een playlist op Youtube van verschillende pvc-instrumenten. Niet zo briljant als Jenkins, maar wel in bezit van een grote hoeveelheid restmateriaal van een beetje diameter? Een schoenenrek is ook een idee. Nog meer gekke instrumenten, waaronder een briljante, bij elkaar gesampelde compositie van bouw en sloopgeluiden: bekijk dit. Eveneens een groenteorkest.

Ik wacht met smart op meer suggesties.

 

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.