fbpx
Blog

Frans vat het samen

Installatie.nl-blogger en klantenluisteraar Frans Reichardt interviewt deze week tal van branchegenoten in het VSK Nieuwscafe. In zijn vlog vat hij aan het eind van de dag zijn beursdag samen. Het openingsdebat, bijvoorbeeld, dat wel wat tongen losmaakte.

Over Frans Reichardt

Frans Reichardt (54) is De Klantenluisteraar. Hij helpt ambitieuze bedrijven aan blije klanten en betere resultaten. Hij spreekt, inspireert en motiveert. In zijn vrije tijd is hij hartstochtelijk vader, zoon, vriend en supporter. Volg Frans op Twitter.

Bekijk alle berichten van Frans Reichardt

2 reacties op “Frans vat het samen

 1. wouter Jansen schreef:

  Leuk dat Doekle Terpstra stelt dat klanten bewuster moeten worden. Maar dat geldt ook voor zijn `eigen installateurs` . Mensen die hun woning moeten verduurzamen zoeken een oplossing die werkt. Dat vraagt om een integrale aanpak en een professioneel ontwerp. Veel potentiële klanten lopen echter tegen een muur van onbegrip aan. `We zijn al zo druk` en `ontwerpen is niet ons ding` zijn veel gehoorde reacties. Maar dat is allemaal niet helemaal waar of zelfs helemaal niet waar. Zie maar onze website over white paper vernieuwing installatiebranche

 2. john schreef:

  Ook hier weer de foute insteek, wanneer gaan we nou eens de juiste volgorde aanhouden?
  Dus eerst de schil van het te verwarmen object geheel in orde maken, en dan gaan we pas kijken wat er cq verwarming het beste in past en niet zoals Doelke het voorstelt rol er maar een paar uit en kijk wat het beste is. Zo we gaan de installatie wereld ff de grond in trappen als het niet werkt, wie o wie gaat er investeren in iets waarvan men niet weet of het gaat werken. Nou ik kan jullie uit de brand helpen niemand. En we gaan de pensioenfondsen ook even laten investeren in iets wat we nog niet weten of het werkt, ja Doelke gij snap het door jou onzin motten we straks tot ons 80 ste jaar werken omdat door foute investeringen de pension fondsen te weinig vlees op hun botte hebben het is nou al vel over been.

  Als je iets voorstelt denk dan wel even na over de verdere gevolgen in de toekomst, maar ja dat doen we niet! We beginnen hier in dit land geheel verkeerd zoals reeds eerder gezegt pak eerst de schil aan dan de rest doe dit voor heel Nederland en subsidieer dat beter dan het vermogen van de cv ketel fors naar beneden wat deze zijn allemaal op een transmissie berekening geselecteerd -10C naar 21C maar hoe vaak heb je dit nodig????
  Juist slechts 1 maal tijdens het opstoken van je huis als het nieuw is. Daarna gaan we de water temp even naar benden schroeven van de 90 graden af.

  Dit scheelt op zich al een hoop gas, enne voor een ieder die twijfelt omdat zijn ketel tegen de 15 jaar aan loopt en twijfelt over een warmte pomp, zou ik willen zeggen laat uw installateur de cv ketel terug schroeven naar 7 KW en laat de cv temp op 50 graden zetten en kijk of u het behaaglijk krijgt in uw ongeïsoleerde woning.

  Denk dat de meeste van ons zelf het antwoord wel weten zonder het te proberen!
  Niet dus, nu een pomp zetten in oude ongeisoleerde woningen is niet haalbaar.
  Maar doe de test zelf en oordeel zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.