fbpx
Blog

Gezondheid, comfort en duurzaamheid zijn de onderwerpen waar ik het altijd over heb. Zo ook deze keer, alleen dan vanuit een ander perspectief. Uiteindelijk willen we als mens onszelf ook allemaal comfortabel voelen en zijn we ook graag gezond. Dit omdat we oud willen worden, dit komt dan weer overeen met duurzaam. Zelf let ik goed op mijn eten en sport ik regelmatig. Op deze manier lukt het mij prima om aan al deze zaken voldoende aandacht te geven.

Voetballer Lennart Thy is net zo’n gezonde jongen als ik. Afgelopen week was hij veelvuldig in het nieuws. Dit terwijl de VVV-spits iets deed wat eigenlijk heel normaal is: Iemand helpen! Dit door stamceldonatie. Vorig jaar rond kerst hoorde hij dat er een match was en dat hij iemand kon helpen. Zijn actie zorgde zelfs voor duizenden nieuwe stamceldonoren. Dus wellicht helpt hij nog veel meer mensen. Iemand helpen, dat kunnen we toch allemaal? Zo fietsen branchegenoten jaarlijks enorme bergen geld binnen voor onderzoek en bestrijding van kanker. Momenten dat je weet dat je geen branchegenoot of concurrent bent, maar mens. En dat maakt je trots.

Iedereen een uitdaging

Ik ga op 14 april 60 minuten lang hardlopen. Toen ik mij eind januari opgaf, had ik nog nooit in mijn leven hardgelopen. Dit doe ik voor Romy. Een meisje van 20, in de bloei van haar leven, die niet kan wat normale leeftijdsgenoten kunnen, omdat ze de ziekte van Lyme heeft: extreme vermoeidheid en lichamelijke klachten. Er gloort hoop! In Duitsland is er een behandeling mogelijk middels stamceltherapie. Kans op genezing: 85 procent!!!! Het enige probleem, deze behandeling kost 35.000 euro en wordt niet vergoed door de zorg verzekering.

In oplossingen denken

Het is bizar voor te stellen dat een technische oplossing voor een groot probleem onhaalbaar is door zo’n drempel. Net als in ons vak de uitdaging om drempels te overwinnen. Wanneer je elkaar helpt, ontstaan mooie dingen. Als dat de basis is van hoe je tegen de wereld aankijkt, kom je ook zakelijk verder: dat is mijn overtuiging. De tijd van knijpen en vel over de oren is voorbij. Help elkaar gewoon eens wat vaker.

Ps. HELP!

(Druk op de geelgroene button ‘Steun het team’  en klik mijn naam, Steven van den Bergh, aan bij ‘loper’ )

Over Steven van den Bergh

Steven van den Bergh (1985) komt als product manager over de vloer bij opdrachtgevers en adviseurs in de installatiesector. Dagelijks bezig met de combinatie van energiebesparing en gezondheid. Voorvechter van een gezond en fris binnenklimaat. In zijn vrije tijd toegewijd jonge vader en voetballiefhebber.

Bekijk alle berichten van Steven van den Bergh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.