fbpx
Nieuws

Vlak voordat Covid-19 ons bij de strot greep, zag ik in De Fabrique in Utrecht de voorstelling Het Huis van Sarah. Een voorstelling die nog weinig installateurs gezien zullen hebben door alle beperkingen van het afgelopen jaar.

Het goede nieuws is dat de voorstelling dit najaar weer ‘coronaproof’ gaat toeren. Elke installateur, in welke rol dan ook, heeft hier wat aan. De voorstelling van Wij Techniek heeft alle toekomstmuziek vertaalt naar alledaagse rollen: nukkige bullebakken, worstelende monteurs en gesjeesde visionairs. Een keiharde spiegel, een inspiratiebron, schurend pijnlijk, maar ook recht in het hart en met de nodige knipogen.

Vergeet de rapporten en ga kijken

Wat mij betreft hét alternatief voor de vuistdikke rapporten over de toekomst van de installatiebranche. Die bevatten doorgaans meer open deuren en clichés dan verrassende nieuwe inzichten, en verdwijnen vaker in lades dan in hoofden. Een beetje installateur is met andere zaken bezig, want de orderportefeuilles zitten nokkievol. Dat gebrek aan vergezicht kun je kortzichtig noemen, maar het is de realiteit van de dag. Een beetje ondernemerscope gaat niet verder dan eerstvolgende paar jaar.

De toekomst verandert

Het neemt niet weg dat de toekomst van ons vak écht wel aan het veranderen is. En we kijken met zijn allen vaak vooral naar de techniek. De vraag is: hoe laat je je inspireren en leiden om al die trends te vertalen naar jouw praktijk? Het is de kunst om die beleidsmatige stukken, trendwatchanalyses en copypaste-lectuur van professionele glazenbol-kijkers een praktisch gezicht te geven, zodat het ook buiten de kantoortorens van bestuurders hout snijdt. Wat betekent het nu écht voor mij? Als kleine ondernemer, als uitvoerder, als monteur. En dan is deze voorstelling dé manier. Kort, concreet en vermakelijk.

Voor de Installatie-abonnees schreef ik er al dit verslag van. Ik kan maar een ding zeggen: ga dat gewoon zien. Het is de investering in tijd dubbel en dwars waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.