fbpx
Blog

Huisje van plezier

De passiefhuis-principes wordt op steeds grotere en bredere schaal toegepast. Goede isolatie, kierdichting, positionering ten opzichte van de zon, duurzaam (her)gebruik van energie, verantwoorde opwekking, dito materialen en op basis van échte lange termijn-prestaties keuzes in installatietechniek. Er zijn projecten te over, en daarover schrijven we over in vakblad Installatie en Sanitair en op dit podium maar wat graag.

Uitdagend

Vooral ook om dat dergelijke projecten niet alleen bol staan van gave techniek, maar in de planvorming, uitvoering en onderhoud om nieuwe samenwerkingsvormen vragen, en daar ligt een bijzondere uitdaging voor de branche, die maar wat graag in traditionele rollen denkt. Het passiefhuis heeft al lang en breed het geitenwollensokken-imago van zich af geschud en je ziet de principes overal terugkomen; in grootschalige renovatie, in nieuwbouw. En terecht.

Spannend

Onderstaande filmpje, dat me op Building Holland onder de neus werd geschoven, geeft een bijzondere twist aan het ‘huisje van plezier’. Ik heb inmiddels vele rondleidingen gehad in dergelijke gebouwen, maar zo spannend als deze was hij nog nooit.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.