fbpx
Blog

Hoe veilig is het om een paar extra oren te hebben, die horen wat jij niet hoort? Die kunnen een grote hulp zijn, zo ondervond de bewoner van een leuk huis in een natuurgebied. Want die extra oren hielpen hem zijn inboedel te redden.

Een verlaten huis

Deze man had met zijn natuurhuis een plek waar hij zichzelf graag terugtrok uit de drukte van alledag. Maar omdat hij vanwege zijn werk ook vaak langere tijd in het buitenland verbleef, zocht hij een laagdrempelige manier om op afstand de woning in de gaten te houden. Want hij wilde niet alleen in zijn huis kunnen ontspannen, maar ook op reis genieten van gemoedsrust. De installateur verkocht hem daarom een heel mooi systeem. Daarmee kon hij bijvoorbeeld heel eenvoudig via een app de thermostaat bedienen. En de installateur breidde het uit met wat handige toevoegingen, zoals een camera en rookmelders.

Tijdens een drukke werkweek in het buitenland kreeg de man op zijn smartphone een melding van het systeem binnen. Geschrokken opende hij zijn app. Die gaf aan dat er mogelijk het geluid van een rookdetector was gesignaleerd. Hij bekeek in de app meteen de camerabeelden. En ja, daar was inderdaad rook zichtbaar die vanuit de slaapkamer de woonkamer in kwam! Hij schakelde direct de hulpdiensten in. Zelf had hij immers eerst een flinke vliegreis af te leggen. Maar de brandweer rukte al uit.

Gesmolten plastic

Omdat de rook zo snel gemeld was, kon de brandweer de problemen gelukkig op tijd verhelpen. Behalve een smeulende wekkerradio – die door kortsluitingsschade het tafeltje waarop hij stond van gesmolten plastic had voorzien – én de door de brandweer geforceerde achterdeur, was er geen verdere schade in het huis.

Voor de man volgde toen snel de terugvlucht naar Nederland waar hij weer heerlijk kon genieten van zijn huis in het groen, ondanks de geur van gesmolten plastic. Maar dat ongemak woog zeker op tegen het behoud van zijn inboedel en huis! Perfect dat hij zorgeloos op reis kon gaan en de techniek zijn woning in de gaten hield.

En dat dankzij een slimme camera die de installateur had toegevoegd aan de app van de slimme thermostaat. Deze camera vormde voor de man zijn extra paar oren en registreerde op tijd het geluid van de rookmelder waarop hij direct kon reageren!

Over Yvian Jenniskens

Yvian Jenniskens

Als voormalig zelfstandige in de wondere wereld van (na)regelingen, hydraulische (dis)balans en trouble shooten was Yvian (1972) werkzaam als Account Manager bij het nieuwe thuis van Honeywell Home: Resideo. Yvian Jenniskens overleed in 2023. Op haar verzoek blijven de blogs online. Yvian, vakidioot en moeder van twee had een passie voor social media, het delen van kennis, vrouwen in de (installatie)techniek én het oplossen van klachten.

Bekijk alle berichten van Yvian Jenniskens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.