fbpx
Blog
Installateur De Hond dankt Marianne Thieme

Dus de Partij voor de Dieren heeft het beste voor met de bouw? De vlag kan uit bij installateur Vogels, Bouwbedrijf De Leeuw, en dakdekker Ben de Koe.

 

Half augustus lanceerde HEVO een speciale stemwijzer voor bouwprofessionals. Uit deze ‘BouwStemtWijzer’ blijkt dat de Partij voor de Dieren (27%), SP (22%) en D66 (19%) de voorkeurspartijen zijn voor professionals die zich bezig houden met kantorenhuisvesting. De stemwijzer voor de bouwsector in opdracht van HEVO is door ruim 1300 bouwprofessionals in de kantorenmarkt ingevuld. U leest hier wat resultaten.

 

Goed nieuws 

De Partij voor de Dieren. U leest het goed. Goed nieuws dus voor Electro Vogels, de Zeeuwse installateur Gebroeders De Hond, bouwbedrijf De Leeuw uit Zeewolde, loodgieter Van der Paardt uit Amsterdam, de bevlogen bouwers van Aannemingsbedrijf Ooijevaar uit Alkmaar en dakdekkers en lijmbedrijf Ben de Koe uit Schoonhoven. En hoe groot zal de opluchting zijn bij Beerepoot Installatietechiek in Zwaagdijk, bij Specht Inspecties in Spanbroek, bij Konijn Electro  en alle installateurs in.. Dieren.

En wat te denken van groothandel De Beer, die het pardoes schopt tot een finaleplek in de verkiezing Beste Familiebedrijf van Nederland. Het kan niet op deze dagen.

 

Grote gevolgen 

Als we deze zogeheten bouwstemwijzer mogen geloven, gaat de bevlogen Marianne Thieme dus voor u de bres op? Spannende tijden. Hoe zal het bouwbedrijf Slager uit Brouwershaven vergaan na de verkiezingen, en zal de jacht op Walvis Verbouwingen in Breda nu eindelijk gestaakt worden?

 

 Een poll op de website Bouwwereld.nl laat zien dat 33% van de respondenten kozen voor de VVD als partij die het beste met de bouw voorheeft. Op twee staat de PvdA en op drie D66. De VVD scoort wederom goed bij ondernemers, zegt ander onderzoek. En de Partij van de Arbeid heet niet voor niets zo.

 

Stemwijzermoe

Er is een stemwijzer voor elke sector, voor elke hobby of passie. Duurzaamheid, bouw, studenten, jongere, oudere. De enige stemwijzer die nog ontbreekt is de stemwijzer die ons leidt naar de juiste stemwijzer. En ook de werkwijze van de stemwijzers wordt weer stevig ter discussie gesteld.  Afijn; zet een ander brilletje op en u kunt politiek behoorlijk van kleur verschieten. Het is een industrie op zich geworden.  Op 12 september mag u kiezen. Ik wens u veel wijsheid toe, en hoopt dat Nederland kiest voor inhoud en nuance, en uiteraard voor een programma waar ook de bouw- en installatiesector beter van wordt. Maar ik hoop vooral dat u door alle bomen het bos nog kunt zien.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.