fbpx
Blog
Installatiebedrijf Ketels. Voor ketels.

What’s in name. Installatiebedrijf Lek, Pot of Brander. Over de kracht van (bedrijfs)namen, je plaatsnaam en andere trivia met installatietechniek.

 

Geboren voor het vak

Met een ketel van Ketelaar Installatieservice uit Hilversum, zijn Rotterdamse naamgenoot  of  Installatiebedrijf H.Keetels uit Drunen zit het hopelijk wel snor met de kennis over verwarmingstoestellen. Je zit er immers je leven lang al in. Installatiebedrijf Van Zon uit Holten was de duurzaamheidshype ver vooruit. Specialist in straling, zullen we maar zeggen. Met zulke namen is verdere introductie overbodig. In Oud Beijerland hebben ze een Waterman voor de installaties. Dat is handig, en klinkt als een Superman, een redder in nood. Wat dat betreft hebben Timmerbedrijf Metselaar in Voorst, en metselbedrijf Timmerman uit Oss wél iets uit te leggen aan hun klant.

 

De verhelper

Lek Installatietechniek. Het klinkt niet echt als een aanbeveling, maar met  een goede slogan maak je van je beperking een kans. ‘Lek Installatietechniek gaat tot een gaatje’. Of als de servicemonteur op zolder zit: ‘Het Lek is boven!’ Maar goed dat het bedrijf niet in Gieten zit. Eervolle vermelding voor Installatiebedrijf Van der Nat uit Giessen, dat hopelijk haar eigen naam bij de klanten weet te voorkomen of te verhelpen. Van Installatieservice Pot uit Havelte mogen we stiekempjes verlangen dat hij wel raad weet met rioleringsproblemen, net zoals Wind Installatietechniek kennis van ventilatietechniek mogen verwachten. De Kraan Installatietechniek: dat is duidelijk. Net als Brander Installatietechniek uit Friesland. En wat dacht u hoeveel Troost u kan bieden?

 

Plaatsnaampower

Het lijkt een inkoppertje. Maar wie vanuit Warmenhuizen adviseur is in installatietechniek, of cv-ketels verkoopt, hoeft niet ver te zoeken naar een goede payoff. Installateur in Warmerdam? Gewoon de plaatsnaam in de bedrijfsnaam zetten. Dat geldt overigens ook voor de collega’s in Koudum of Koudekerk(e), waar het stookseizoen ook is begonnen. Of erger nog: de klappertandende inwoners van Ril-land. Werk aan de winkel voor installateur Hoekman.

 

Andere trivia

Nog meer inspiratie nodig voor een perfecte bedrijfsnaam en slogan, en niet vies van een flauwe woordspeling: bekijk dit eens. De meest flauwe (en ook slechte) bedrijfsslogans en bedrijfsbusjes van Nederland. Met de slogan van e-installateur Haitsma als fraai hoogtepunt: ‘Geen woorden maar draden’. 

 

(nog meer van dit soort trivia? Het reactieveld hieronder, en mijn mailbox staan open)

 

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

1 reactie op “Installatiebedrijf Ketels. Voor ketels.

  1. Coelingh schreef:

    Installatiebedrijf Coelingh uit steenwijk doet ook in verwarming http://www.coelingh.nl/ 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.