fbpx
Blog

Wat doen jullie om de jeugd enthousiast te maken voor installatietechniek?

Afgelopen maand kwam bij ons de vraag of wij de kleuters van groep 1 eens in aanraking met techniek wilde laten komen. Nou daar hoefden we geen twee keer over na te denken. Daar verzinnen we iets creatiefs, nuttigs en leuks voor!

108 kleine goeie gasten

Op een vrijdag organiseerden wij daarom een echte Bob de Verspeek ochtend voor maar liefst 108 kleine jongens en meisjes van basisschool ‘t Smelleken in Valkenswaard.

Vier van onze medewerkers –die ik steevast goeie gasten noem- (Tom, Tommy, Christiaan en Martin) werpen zich op als vrijwilliger en hebben zich in de 2 weken daarvoor goed voorbereid voor deze ochtend. Wat is ons doel? Hoe gaan we de kinderen echt een keer aan techniek laten proeven? En hoe maken we ze nu al een echte Verspeek fan?

Met welk doel?

Om ze ook écht te laten proeven wat ons vak inhoudt, hebben we de dag opgesplitst in vier onderdelen: ieder met een eigen doel.

  1. De vlam van ons bedrijfslogo met mozaïek tegelzetten: soms kun je vuile handen krijgen, maar dat kan ook heel leuk zijn.
  2. Peperkoek in toilet papier door spoelen met een Sanibroyeur. Een kijkje achter de schermen van de vloeren en muren in huis.
  3. Met een hypermoderne camera op zoek naar de foto van onze goeie gast Christiaan in een rioleringsbuis. Inzicht in nieuwe technieken.
  4. Een rondleiding door onze super gave werkbussen. Hoe ziet die bus er van binnen uit, want die zien ze elke dag voorbij rijden Valkenswaard)

Maar we wilden natuurlijk ook echte Verspeek fans creëren. Daarom hebben we 110 Bob de Bouwer helmen voorzien van ons Verspeek logo. De kinderen kregen er allemaal één op toen de ochtend begon. Fantastisch gezicht om de hele morgen tegen die blije gezichten met gele helm aan te kijken..

En de ouders ook..

Maar ook wilden we de ouders van onze Bob de Verspeekjes een klein beetje fan maken. Dus bedachten we een kleurplaatwedstrijd. De speciale wedstrijdtekening moeten de kinderen bij ons op de zaak komen brengen, en die wordt opgehangen op het speciale bord.

Achterliggende gedachte is natuurlijk dat de ‘Bobje’s en de ouders ons bedrijf, de kleedruimte en magazijn ook een keer van binnen zien 😊

Zo zie je dat het enthousiast maken van kinderen én hun ouders, helemaal niet veel hoeft te kosten. Sterker nog: het is kinderlijk eenvoudig. Voor onze mensen, de kinderen, de school, de ouders een ochtend met een glimlach. Alleen maar winnaars in dit verhaal! En zo hoort het.

😉

Over Martijn Verspeek

Martijn Verspeek

De eigengereide Martijn Verspeek (1980) runt met 20 medewerkers Installatiebedrijf Verspeek vanuit Valkenswaard. Een klassiek, maar ook modern allround installatiebedrijf, dat zich vooral wil onderscheiden op het gebied van extreme klantvriendelijkheid. Martijn Verspeek is op dit vlak een boegbeeld voor installerend Nederland. Zijn medewerkers zijn goeie gasten en goeie vrouwkes, zijn klanten zijn fans. Denkt in oplossingen en in toegevoegde waarde. Blogt over alles wat hem bezig houdt. Gek van social media en het delen van vakkennis. Jonge vader en een passie voor fietsen.

Dit is zijn LinkedIn

 

Bekijk alle berichten van Martijn Verspeek

2 reacties op “Kleuters over de vloer

  1. Maud Nieraeth schreef:

    Was echt geweldig leuk! Onze zoon kwam vol trots thuis met zijn helm en vertelde voluit over zijn dag. Knap bedacht allemaal, op kleuterniveau iets uitleggen is best moeilijk namelijk… complimenten Verspeek! En hoewel we al klant zijn bij dit mooie bedrijf, is dit nogmaals een bevestiging: wat een sympathieke mensen!

  2. Carola schreef:

    Fantastisch! Veel beter dan al het gepraat over ‘opwaardering van het vmbo’ en theoretische verhalen over de behoefte aan vakmensen. Minister, kijk hier eens naar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.