fbpx
Blog

Er zijn al diverse technieken om zonnepanelen te voorzien van een geprinte filmlaag. We zagen het op Solar Solutions enkele weken geleden. Groothandel Technische Unie komt nu met een optie om foto’s op zonnepanelen te printen (zie video hieronder). Alsof je met je iPhone naar de Hema gaat om foto’s af te drukken, kun je ze ook op het dak laten leggen. Bedrijfslogo, foto van de familie, of zoals ik: je favoriete voetbalclub (foto links). Op het dak in ieder geval rendement verzekerd, want dat is over 20 jaar uitgesmeerd bij ons mooie clubje alles behalve een zekere zaak, zegt de superboer met kiespijn.

Afijn, een mooie propositie voor installatiebedrijven. Volgens Tjerk Bultman, productmanager van de groothandel, is de trend overgewaaid uit Amerika. Dus bij deze de tip om nog even goed naar de bevestiging van de panelen te kijken. Het lijkt mooi, die panelen van de TU, maar het moet natuurlijk wel veilig zijn.

De actie start vanaf begin april, dus we voelen voor de rest ook totaal geen nattigheid.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 20 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van huis uit, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.