fbpx
Blog

We leven in een interessante tijd. Als iemand een scheetje laat in Australië, dan verschijnt het binnen een minuut op je telefoon. Soms is dit een voordeel en soms is dit een nadeel. Vandaag gaan we het hebben over de voordelen!

Leuk dat scheetje, wat kunnen we hier nou mee?  Momenteel zijn er in de gebouwde omgeving in Nederland ontzettend veel uitdagingen. Zo komt de EPC te vervallen. Vanaf 1996 rekenen we al op deze manier en nu gaat alles op de schop. We gaan naar BENG. Waardoor de schil en luchtdichtheid van een woning ineens veel zwaarder gaan wegen. Goed voor je warmtevraag. Wat doet dit met de luchtkwaliteit? En hoe gaan we dit borgen? Hoe zorgen we er voor dat er niet nog meer mensen ziek worden door de slechte luchtkwaliteit in hun woning? En dit met 2050 CO2-neutraal in het achterhoofd.

Overvloed

Er is, naar mijn mening, maar één manier om dit met z’n allen op te lossen. En dat is stoppen met zeuren, zaniken en stoppen met wijzen. Er is ontzettend, ECHT ONTZETTEND, veel kennis in de markt. Wie een beetje actief is op de socials, beurzen bezoekt en seminars volgt, die weet: alle kennis die we nodig hebben om deze slag te maken is gewoon aanwezig. De crux is: hoe ontsluiten we die kennis op een goede manier?

Ik snap dat uit concurrentie-overwegingen en door commerciële targets het soms lastig is om jouw specifieke kennis te delen. Die agenda’s werken ook belemmerend. Wanneer we dit massaal wél gaan doen en wanneer we elkaar wél massaal gaan helpen dan is de kans veel groter dat er veel meer en betere resultaten worden geboekt. Er moeten 7 miljoen woningen gerenoveerd worden en er is ook een enorme behoefte aan nieuwbouwwoningen. Er is dus vraag genoeg!

Kansen, kansen en kansen

Denk dus niet in beperkingen en zie de enorme mogelijkheden. Als we deze enorme bouwvraag weten in te vullen in de komende 30 jaar, dan is je omzetdoelstelling echt een eitje! En je weet wat er gebeurt wanneer je veel eitjes eet.

Hoe dan?

Niet iedereen hoeft te gaan bloggen en niet iedereen hoeft een seminar te organiseren. Stel jezelf de vraag wat jij zou kunnen doen om een bijdrage te leveren hierin. Een keer een interessant artikel delen op je socials of het intern doorsturen naar je collega’s kan al enorm helpen. Je kan ook onderaan dit artikel een link zetten naar een interessant product, artikel of weet ik veel wat. Kennis delen, en aansporen daartoe: het zijn scheten waar wat mij betreft heel het land van mag meegenieten. Iedereen mag die CO2-neutrale boodschap ruiken!

Over Steven van den Bergh

Steven van den Bergh (1985) komt als product manager over de vloer bij opdrachtgevers en adviseurs in de installatiesector. Dagelijks bezig met de combinatie van energiebesparing en gezondheid. Voorvechter van een gezond en fris binnenklimaat. In zijn vrije tijd toegewijd jonge vader en voetballiefhebber.

Bekijk alle berichten van Steven van den Bergh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.