fbpx
Blog

Vier tips voor werkkleding

Op de knietjes en in allerlei bochtjes: als installatiemonteur verricht je zwaar werk in lastige posities. Daarom zoek je werkkleding waar je je goed in kunt bewegen. Maar waar let je op bij het aanschaffen van werkkleding voor installatiemonteurs? In deze blog geef ik je vier tips.

Tip 1: Comfort

Dagelijks wring je je in de meest vreemde bochten om bij de allerkleinste schroefjes, moertjes en aansluitingen te komen. Dat vraagt om comfortabele kleding die je daarvoor de ruimte geeft. Veel monteurskleding is uitgevoerd met rugplooien en een elastiek in de rug. Hierdoor kun je gemakkelijk bewegen, terwijl de kleding lekker blijft zitten. Een ander aandachtspunt voor comfort is het gewicht van de stof. Deze wordt vaak bij de specificaties vermeld. Lichtere kleding heeft over het algemeen een hoger draagcomfort (want lichter). Maar let op: de kleding kan daardoor minder beschermend of duurzaam zijn.

Tip 2: Bescherming

Behalve dat het er lastig manouvreren is, zijn het installatiehok en de kruipruimte vaak ook niet de meest schone ruimtes. Het is er vaak stoffig en vochtig. Er is werkkleding met een zogenaamde shell van bijvoorbeeld polyester. Deze shell zorgt ervoor dat je broek, overall of sweater water- en vuilafstotend is. Zo kom je ook bij de volgende klus netjes voor de dag.

Tip 3: Functionaliteit

Monteurskleding kan uitgevoerd worden met verschillende zakken, opbergvakjes en lussen. Bedenk van tevoren goed welke opbergruimte jij nodig hebt voor bijvoorbeeld je gereedschap. Let bij het aanschaffen van de kleding op de afwerking. Knopen, ritsen en andere scherpe onderdelen die aan een werkoverall zitten, kunnen namelijk schade veroorzaken aan installaties of leidingen. Veel overalls en werkbroeken zijn uitgevoerd met afgeschermde knopen en drukkers, een afgedekte ritssluiting of klittenbandsluiting. Zo voorkom je beschadigingen.

Tip 4: Personalisatie van monteurskleding

Laat je monteurskleding personaliseren door deze te bedrukken of borduren. Daar zitten namelijk voordelen aan:

  • Aftrekbaar: door personalisatie maak je werkkleding aftrekbaar voor de belasting. Randvoorwaarde is dat de kleding voorzien moet zijn van een beeldmerk met een oppervlakte van minimaal 70cm2. Het beeldmerk moet verwijzen naar de onderneming.
  • Professionele uitstraling: personalisatie zorgt voor een professionele en uniforme uitstraling. Door het bedrukken van je logo, bedrijfsnaam, slogan, telefoonnummer of website op je monteurskleding loopt je personeel er verzorgd en uniform bij.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Proforto.

Over Rik Burgersdijk

Rik is directeur van Proforto, een webshop gespecialiseerd in bedrijfskleding. Zijn team staat dagelijks professionals te woord en beantwoordt de meest uiteenlopende vragen.

Bekijk alle berichten van Rik Burgersdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.