fbpx
Ventilatie

Vlog: Ventilatietrends

Ventilatie wordt in de goed-geïsoleerde bouw steeds belangrijker. De bouwregelgeving vanaf 2020 (EPC wordt BENG) geeft een nog groter belang aan verse lucht in de woning. Fabrikanten spelen hier op in. Balansventilatie krijgt een grotere rol, toestellen worden zuiniger en bovenal: stiller.

Bijna alle traditionele ventilatiefabrikanten hebben nieuwe toestellen beschikbaar; nieuwe motoren, doorontwikkelde ventilatoren, en slimme (vraaggestuurde) regelingen. Het inregelen van ventilatiesystemen, een klusje dat veelal nauwelijks of verkeerd wordt uitgevoerd, wordt steeds eenvoudiger.

Installatie.nl nam een kijkje bij het launch-event van Duco (video onderaan dit bericht).

Wat kan de installateur op de VSK op het gebied van (balans)ventilatie verwachten? Een greep:

 • Zehnder toont haar ComfoAir Q-serie, en een nieuw toevoerventiel
 • Brink toont met de Flair haar nieuwste generatie balansventilatie-toestellen
 • Orcon heeft met de HRC 350/450 nieuwe balansventilatie-toestellen, die deze week gepresenteerd worden.
 • Itho Daalderop heeft het Spider-besturingsysteem voor klimaatinstallaties doorontwikkeld, onder meer voor de eigen HRU-Eco.
 • Duco heeft met de DucoBox Energy een geheel vernieuwd balansventilatietoestel, en komt met een eigen versie van de ventilatie-warmtepomp.
 • Buva komt met een nieuw toestel: de EcoStream wtw.
 • Renson heeft met de Healthbox 3.0 een nieuwe systeem C+-box die per app is in te regelen.
 • Climarad toont nieuwe versies van de decentrale oplossing met warmteterugwinning.

Met Installatie.nl gratis naar de VSK? Klik hier voor kaarten.

Bekijk hier ons VSK-dossier.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

1 reactie op “Vlog: Ventilatietrends

 1. piet schreef:

  Beste Eddy,
  Al in de jaren zeventig zei een topman van Shell al dat isoleren van gebouwen de beste manier was en dat geldt inderdaad nog steeds.
  Jammer dat onze overheid geen maatregelen heeft genomen om isolatie bovenaan het lijstje te zetten. Bij het bepalen van het bouwbesluit is vooral naar bouwbranche geluisterd en niet naar de lange termijn. Het was geen voorwaarde voor hypotheekrente-aftrek. Het was geen subsidiemiddel om werkeloze bouwvakkers in de laatste crisis aan het werk te houden. Al jaren vraag ik als optie om optimale dak-, vloer- en muurisolatie, maar tot nu toe was deze optie niet mogelijk bij een gewone nieuwbouw-woning. Wie zet de overheid op het juiste spoor?
  Benieuwd naar de visie op energie van de huidige topman van Shell Ben Beurden? Voor Elsevier houdt hij een zeer betaalbare lezing (20 euro) over energie in Nederland.
  https://events.onebusiness.nl/evenement/economielezing/?utm_source=Advertorial_bel&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=1803economie&utm_content=ad1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.