fbpx
Blog

De vanzelfsprekendheid van bestellen en geleverd krijgen. Juist in deze tijd is wel even goed om daar bij stil te staan. We nemen een kijkje aan de rollerbaan van de technische groothandel. Het videoverslag vind je onderaan deze pagina.

Wat gebeurt er vanaf het moment dat jullie op de bestelknop drukken, totdat je bestelling op de post gaat?

Geolied proces

Bij de groothandel gaan dan allerlei radertjes draaien. Er wordt een order aangemaakt, een doosje op maat op de rollerbank gezet en via een verschillende orderpick-systemen wordt de bestelling gecompleteerd en gecontroleerd. En die gaat dezelfde dag nog op de post: naar de balie, naar de klus, naar de bus.

Maar er is meer dan orderpicken, zo zag ik bij mijn dagje meelopen bij Wasco in Twello: de rol van de groothandel gaat veel verder dan enkel doosjes schuiven. Zo wordt er steeds meer voorgemonteerd voor installateurs, en kun je voor ketelvervanging en onderhoud kant en klare sets afnemen. Met RFID worden tags aan de artikelen gekoppeld. Niet alleen kunnen hiermee bestellingen worden afgewogen en gecontroleerd; een installateur is ook in staat om met handscanners de eigen voorraden te scannen.

Aan de bak

Ik ging een dag meelopen bij het enorme kleingoedmagazijn van Wasco. En dat betekende ook: de handen uit de mouwen. Een verslag daarvan zien jullie in onderstaande video.

Meer vlogs van Installatie.nl. Kijk hier.

Abonneer je hier op ons YouTube-kanaal.

Over Eddy Buiting

Eddy Buiting

Eddy Buiting (1977) is hoofdredacteur van deze site en vakblad Installatie, producten van Eisma Bouwmedia. Studeerde Journalistiek en Voorlichting in Tilburg, was o.a. dagbladjournalist, en inmiddels al 22 jaar tot over de oren in de uitvoerende bouw- en installatiepers. Schrijver van natuur, maar inmiddels multimediaal. Observeert, constateert, vraagt, ervaart, presenteert en schrijft. Drievoudig vader, sportfanaat en tegelijkertijd Achterhoeker en Bourgondiër. Niet vies van een kwinkslag.

Bekijk alle berichten van Eddy Buiting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.